I després

Llagostera i Sta. Cristina creuen que fer la guerra per separat pel preu del tancament de Solius no porta enlloc

Compartiu aquesta història

Els dos municipis, governats per ERC, han respost així a la roda de premsa que ahir van donar els alcaldes de Platja d’Aro, Calonge i Sant Feliu on van criticar el sobrecost del tancament de l’abocador de Solius.

Tant Toni Navarro, alcalde de Llagostera com Lourdes Fuentes, de Santa Cristina, demanen unitat d’acció dels ajuntaments afectats pel tancament de Solius i creuen que abans d’una reunió amb la Generalitat cal consensuar la postura del territori.

Sobre l’acusació d’improvisació, l’alcalde de Llagostera, Toni Navarro, recorda als seus homòlegs que Solius s’havia de tancar seguint una sentència judicial i que l’Agència de Residus està fent una bona feina com a corresponsable de la situació, en tant que membre del Consorci. Navarro, però, no s’ha estat de recordar a la resta de poblacions que el problema de l’increment de preu no és de l’Agència Catalana de Residus sinó de la mala separació i manca de reciclatge dels municipis.

Sobre la demanda d’una reunió amb la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, Navarro creu que no té sentit fer la guerra per separat i que primer cal que els alcaldes representants al Consorci de Residus de Solius, es reuneixin i prenguin una posició conjunta.

Lourdes Fuentes, alcaldessa de Santa Cristina, recorda als alcaldes de Sant Feliu, Platja d’Aro i Calonge que la consellera Jordà va ser a Solius fa unes setmanes i que cap dels tres va acompanyar-la a la visita.

Sobre l’absència dels dos alcaldes ahir a la roda de premsa Navarro lamenta no haver estat convidat formalment, mentre que Fuentes desconeixia el lloc exacte de la trobada amb els mitjans.

Per la seva banda, l’Agència de Residus ha explicat a Ràdio Sant Feliu que no hi ha cap decisió pressa sobre el cost final del tractament dels residus que abans s’evocaven a Solius i que s’hi està treballant. En aquest sentit, l’administració explica que serà en el marc del Consorci on es prendran les decisions definitives.

El més llegit

I després