Com hem vingut informant, dos dels actors més mediàtics, per les seves constants aparicions en les series de TV3, Ramon Madaula i Anna Sahun, representaran aquest dissabte al Teatre-Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu l’obra Idiota, de Jordi Casanovas,
Amb una durada de 75 minuts i en un únic acte, segons comenta el propi Madaula,  l’obra reflexiona sobre l’actual crisi econòmica i de com d’idiotes podem arribar a ser tots. Un altre dels al·licients són les sorpreses i enigmes que ha d’anar resolent el seu personatge i que provoca que el mateix públic pugui entrar en el joc. Un efecte que fa que l’espectador “rigui, pateixi i es posi en la pell dels protagonistes, per esbrinar el misteri dels enigmes que es plantegen”.
L’actriu Anna Sahun, de l’equip d’actors de sèries com “La Riera”, explica que el seu personatge és “una dona seriosa, freda i que mostra la seva part més professional, provocant que l’espectador se senti més identificat amb el personatge de Ramon”, el pare de família propietari d’un ruïnós bar karaoke, que accepta sotmetre’s a unes proves psicològiques a canvi d’un maletí amb els diners suficients per resoldre la seva vida i la dels de casa. “I amb això n’hi ha prou i de sobres per construir un artefacte sense fissures que dignifica el teatre de gènere sense necessitat de pedants justificacions. Hi ha missatge, sí. Però no embafa i, de fet, s’integra al joc amb picades d’ullet intencionadament òbvies”, comenta en la seva crítica Christian Machio que continua apuntant que “Casanovas és implacable en el diàleg. Rèpliques precises de ritme àgil. De seguida anem per feina, sense floritures ni prolegòmens. I el públic queda enganxat amb una brillant arrencada de pura comèdia, on tant Madaula com Anna Sahun, la psicòloga al càrrec de la prova, demostren una química imprescindible per arribar a la meta sense caure al pou, augmentant la tensió i la negror del joc a mesura que la fitxa avança caselles. La gent deixa de riure en sec i Casanovas ens porta per allà on vol. I deixin-se portar perquè el guia es coneix molt bé el camí.
Podeu veure un bocí de l’obra accedint a aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=BuidgSDRKdQ