I després

L’IDEAL EN EL PAISATGE A L’ESPAI CARMEN THYSSEN

Compartiu aquesta història

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols torna a obrir portes el 13 de juliol amb l’exposició d’estiu, i ho fa amb una proposta que aprofondeix en les característiques de la col•lecció de Carmen Thyssen-Bornemisza. La mostra reuneix una cinquantena de quadres que van des de mitjans del segle XIX, fins a la segona meitat del segle XX. Pintura catalana, europea i nord-americana en un recorregut pel paisatge, a través dels diferents corrents del període representat. El visitant pot contemplar el que uneix els artistes americans (Homer, Carr o Bierstadt) amb els seus contemporanis europeus (Renoir, Monet o Gauguin). Un dels principals atractius de la mostra, oberta fins el 19 d’octubre, són els mestres catalans de la col•lecció de Carmen Thyssen. Des de Martí Alsina fins a Amat i Pagès, passant per Meifrèn, Urgell, Mir o Sunyer. Khun, Gontxarova, Matisse o Léger destaquen entre els artistes internacionals del segle XX.
En la seva tercera temporada, i per primer cop, l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols presenta escultura, amb peces de Rodin i Klein.
Una altra novetat destacada és el nou espai dedicat als nois i noies, amb activitats didàctiques i lúdiques pels visitants més joves.
Totes les obres procedeixen del Museu Thyssen de Madrid, excepte l’escultura de Klein que ve del Museu Carmen Thyssen de Màlaga.
La comissària de l’exposició és Pilar Giró.
Organització : Fundació Privada Centre d’Art Pintura Catalana de Sant Feliu de Guíxols. Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
Horaris : de dilluns a diumenge, 11 a 21 h. A partir del 15 de setembre, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Dissabtes i diumenges, de 10 a 20 h.
www.espaicarmenthyssen.com
Exposicions anteriors :
Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux. Col•lecció Carmen Thyssen, 2012
Sisley-Kandinsky-Hooper. Col•lecció Carmen Thyssen, 2013

El més llegit

I després