I després

L’Hospital de Palamós ja realitza parts a l’aigua

Compartiu aquesta història

(Fotografia: Dareine i la seva filla Lola. Un dels primers parts realitzats a l’aigua).

Per realitzar aquesta pràctica el part ha de ser natural, no es subministra cap tipus de fàrmac

La setmana passada l’Hospital de Palamós va realitzar els seus dos primers parts a l’aigua. Es tracta d’una fita desitjada i perseguida per l’equip de la sala de parts del centre i tota la Unitat d’Infància i Dona, en el seu camí d’humanització del part.

Segons Yolanda Casabella, coordinadora de llevadores, era un projecte que tenien en ment des de feia molts anys. Per a aconseguir aquesta fita, una trentena de professionals de l’entitat va formar-se aquest mes de maig amb Barbara Harper, referent internacional de part a l’aigua i part respectat. Durant la formació, es va poder aprofundir en els fonaments del part a l’aigua, els aspectes fisiològics i les pràctiques i pautes clíniques.

Per realitzar aquesta pràctica el part ha de ser natural, no es subministra cap tipus de fàrmac.

 

La finalitat és la de millorar l’atenció obstètrica al part normal, ja que la immersió en aigua durant el part ha demostrat millorar la sensació de dolor. Des de l’equip estan molt contentes de poder donar ja aquest servei.

Es pot demanar informació en les sessions maternals o amb les llevadores de referència de cada Àrea Bàsica de Salut.

 

Per altra banda, ja fa anys treballa per reduir la instrumentalització durant el naixement. Així, per exemple, les episiotomies s’han reduït fins al 7,6% el 2021 o el part vaginal després de cesària en anteriors parts està per sobre el 60%.

El més llegit

I després