I després

L’exfutbolista Marc Crosas és el personatge més rellevant de Sant Feliu en el mapa mundial de personalitats

Compartiu aquesta història

■ Crosas viu actualment a Mèxic i es mostra sorprès per la notícia

 

L’exfutbolista Marc Crosas de 34 anys, nascut a Sant Feliu de Guíxols i que actualment viu a Mèxic, és el personatge més rellevant de Sant Feliu en un mapa mundial de personalitats.

En ell s’hi recullen dades des de l’any 3.500 abans de Crist fins el 2018, a partir d’una base de dades i un llistat recollit per investigadors francesos i nord-americans referenciat a la prestigiosa revista científica Nature.

Crosas, en un vídeo publicat a les xarxes socials de l’Ajuntament, comenta amb humor que “no sé perquè a Sant Feliu de Guíxols hi vaig sortir jo” i que “hem d’estar molt fotuts realment perquè es parli més de Marc Crosas i no del President Irla, de Juli Garreta, de Gaziel, inclús d’altres ganxons, encara que no nascuts a Sant Feliu, com en Pau Donés, com la Paula Badosa”.

També afirma que “per a mi és un orgull i sempre ha estat un orgull dir que sóc de Sant Feliu, dir que sóc ganxó, dir que passava tots els estius a la platja de Sant Feliu, dir que vaig córrer la Milla una vegada i vaig guanyar la milla també”.

El llistat de personatges rellevants de Sant Feliu inclou també Gaziel, Josep Irla i Andreu Veà Baró, un dels pioners d’internet, tots nascuts a la ciutat. Per crear el mapa s’estableixen quatre grans categories: cultura, ciència/descobertes, lideratge/política i esports/jocs. Qui té un índex més alt de referències se la considera la persona més notable del municipi.

► Accediu al vídeo de Marc Crosas clicant aquí.
► Accediu al mapa mundial de personatges rellevant clicant aquí.

El més llegit

I després