I després

L’Espai del Peix, nou equipament vinculat al Museu de la Pesca de Palamós

Compartiu aquesta història

Segons informa teleprensa.es, l’Espai del Peix és un nou equipament vinculat al Museu de la Pesca. Es tracta d’un gran espai ubicat sobre la llotja de Palamós, un espai privilegiat cedit per Ports de la Generalitat per desenvolupar-hi un projecte cultural.

L’Espai del Peix s’articula en tres àmbits:

– Centre d’Interpretació del Peix,

– Aula Gastronòmica del Peix

– Taller de Degustació del Peix.

Els objectius de l’Espai del Peix són potenciar la cuina del peix fresc de la costa com a tret cultural del nostre país i element bàsic de la dieta mediterrània; fomentar els hàbits de consum saludables i respectuosos amb el medi i les espècies; contribuir a l’assoliment de la gestió sostenible dels recursos naturals; fomentar el coneixement del món de la pesca per revalorar l’ofici de pescador; promoure els productes de proximitat relacionats amb el consum del peix, ser el fòrum de reflexió, debat, coneixement i difusió per a l’estudi de la cuina del peix i oferir una experiència sensorial a tots els usuaris.
Un espai pedagògic i de demostració, on es difondran els valors gastronòmics, nutritius i sensorials dels productes pesquers. S’impartiran cursos de cuina del peix i es programaran activitats adreçades a diferents tipus de públic, tant per a escolars, entitats i altres associacions, sectors professionals com cuiners i restauradors, peixaters i pescadors, sense oblidar el segment turístic i el públic familiar.
L’Espai del Peix permetrà la identificació d’espècies, conèixer l’origen, les talles mínimes posant èmfasi en la cuina autòctona, de la mà de xefs professionals i de pescadors especialistes a fer “ranxos”. Un espai de promoció, i projecció gastronòmica de les espècies menys valorades comercialment, però valuoses des del punt de vista culinari, una àrea de degustació que atrau els diferents sectors implicats i el públic en general.

El més llegit

I després