I després

L’escultura de “Rebull” torna a lluir

"La Costa Brava", l'escultura de Joan Rebull coneguda popularment a Sant Feliu de Guíxols com "la Pepita" torna a lluir des d'aquest 7 de juny. Després de les darreres proves, realitzades la nit anterior, ja s'ha destapat del tot i ha entrat en funcionament amb la làmina d'aigua i els nenúfars d'acer inoxidable. Tot l'entorn de l'espai escultòric està situat davant del remodelat passeig i espigó accessible de Rius i Calvet.

Compartiu aquesta història

“La Costa Brava”, l’escultura de Joan Rebull coneguda popularment a Sant Feliu de Guíxols com “la Pepita” torna a lluir des d’aquest 7 de juny. Després de les darreres proves, realitzades la nit anterior, ja s’ha destapat del tot i ha entrat en funcionament amb la làmina d’aigua i els nenúfars d’acer inoxidable. Tot l’entorn de l’espai escultòric està situat davant del remodelat passeig i espigó accessible de Rius i Calvet.
Un cop instal·lada en l’àmbit, queda situada sobre un paviment de pedra natural on hi ha un estany d’aigua desbordant amb il·luminació indirecta. El paisatgista Martirià Figueras va ser l’encarregat de fer la composició estètica de la nova disposició escultòrica.

Aquesta nit tindrà els primers visitants, els nens i nenes de Sant Feliu de Guíxols i les seves famílies, ja que els focs artificials d’inici de la Fira del Conte es desenvoluparan just davant, així com un espectacle el vespre de dissabte.

  • Restauració de Gerard Mas

L’escultor Gerard Mas va participar en les tasques de restauració de l’escultura, la qual va ser retirada del seu emplaçament a la plaça Ferran Agulló el març de 2018 per reparar-ne els desperfectes. Es va fer per part de dos equips diferents. En la primera fase es va fer una intervenció més a nivell de neteja i sanejament. En la segona, Mas va ser l’encarregat de fer la reconstrucció de les parts que s’havien trencat.
L’escultura de marbre va ser inaugurada el 3 d’octubre de 1963, coincidint amb el bateig de la plaça Ferran Agulló, amb motiu d’un homenatge a qui va fer la primera referència a la Costa Brava l’any 1907 al diari La Veu de Catalunya.

El més llegit

I després