I després

L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols atorga tres noves borses d’estada lingüística i les bateja amb el nom de “John Langdon-Davies”

Són ajudes econòmiques per valor de 800€ cadascuna que s'han adjudicat a tres alumnes de l'EOI. El nom de les beques fa honor al periodista i escriptor John Langdon-Davies, establert a Sant Feliu de Guíxols després de la Segona Guerra Mundial.

Compartiu aquesta història

L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, va atorgar el passat 21 de maig les Primeres Borses d’Estada Lingüística que porten per nom “John Langdon-Davies”. Es tracta d’una ajuda econòmica, valorada en 800 euros cadascuna, que prové de l’aportació voluntària que fa l’alumnat durant el període de matrícula. 

Es van donar dues borses d’estudi corresponents al 2021 però es va aprofitar per donar una tercera borsa, amb el romanent econòmic del 2020.

Les guardonades van ser:

-Hajar Chraa Ezziti. Alumna d’anglès. Farà una estada d’estudis a Toronto.

-Evgenia Donetskaya Veprikova. Anirà a Zurich i és alumna d’alemany, i anteriorment d’anglès.

-Mar Carreras Griñón. Farà estada a Freiburg. Estudia actualment anglès a l’EOI de Sant Feliu de Guíxols i abans hi va estudiar alemany.

Hajar Chraa Ezziti

Julita Griñón, mare de l’alumna Mar Carreras Griñón

Evgenia Donetskaya Veprikova


Van atorgar aquests guardons dos dels fills de John Langdon-Davies, Nicholas i James, i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i es va escoltar el testimoni de Noelia Batallé, qui va obtenir aquest ajut fa uns quants anys, i va viatjar a Irlanda.

Noelia Batallé, qui va narrar la seva estada a Irlanda


Entre els objectius d’aquestes borses hi ha:

  • Potenciar estades lingüístiques en un país estranger per facilitar l’aprenentatge i la pràctica de llengües així com l’adquisició de coneixements culturals.
  • Compartir les experiències de l’estada lingüística amb la comunitat educativa de l’EOISFG i per extensió amb la de Sant Feliu de Guíxols.

Si bé ja fa temps que s’atorgaven, enguany adopten el nom de John Langdon-Davies. Des de l’Escola Oficial d’Idiomes guixolenca es va decidir que el nom d’aquestes borses portés el nom d’aquest prolífic periodista i escriptor (1897-1971), molt vinculat a la ciutat i a Catalunya. Autor de nombrosos llibres, reportatges, corresponsal de guerra, va residir durant molts anys a Sant Feliu, on va seguir fent la seva tasca literària, junt amb conferències, i mentre desenvolupava una gran tasca humanitària amb programes d’apadrinaments internacionals. Amic personal d’escriptors com Josep Pla, Marià Manent, Carles Riba o Ventura Gassol, en els seus llibres es demostra un gran amor cap a Catalunya, el seu poble i costums.

Dos dels fills de John Langdon-Davies, Nicholas i James, rebent un record per part de la directora de l’EOI, Mercè Ribera


A l’acte hi va ser present dos dels fills de John Langdon-Davies, Nicholas i James, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el regidor d’Educació, Salvador Calabuig, així com professors i alumnes del centre.

El més llegit

I després