I després

L’ESCOLA D’ADULTS HOMENATJA ESPRIU

Compartiu aquesta història

Aquest final de curs l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols farà un petit homenatge al poeta Salvador Espriu (1913-1985), del qual s’acomplí el centenari del naixement l’any passat, cosa que va coincidir amb el trenta-cinquè aniversari de la fundació de l’Escola d’Adults i va impossibilitar que el centre pogués celebrar adientment les dues efemèrides.
Aquest juny, doncs, el poeta de Santa Coloma de Farners, que dóna nom a la plaça on el CFA té la seva seu i que va ser inaugurada el 25 de maig de 1986, en un acte presidit pel Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya sr. Joaquim Ferrer, l’Alcalde de la ciutat sr. Josep Vicente i d’altres personalitats, en què destaca la presència de l’expresident de la Generalitat sr. Josep Tarradellas i de la de la germana del poeta sra. Maria Lluïsa Espriu, serà el protagonista del número 52 de la revista de l’Escola “El Lío Cultural” i del lipdup que s’enregistrarà a partir del poema “I beg your pardon” musicat per Raimon.
El fanzine (abreviatura de fan i magazine), que és una publicació feta per aficionats i per a aficionats que en definitiva és el que és “El Lío Cultural”, anirà presidit per una portada dissenyada a partir d’una caricatura de Salvador Espriu de Narcís Masferrer, Narmas, procedent del fons Masferrer de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. A l’interior diversos articles escrits per l’alumnat del Centre glosaran la vida i obra del poeta i també de la plaça ganxona que en porta el nom, tot il·lustrat amb fotografies procedents de l’Arxiu Municipal i informacions extretes de l’ÀNCORA número 1974 del 29 de maig de 1986.
El lipdub (segons Viquipèdia) és un tipus de vídeo que combina sincronització labial i doblatge d’àudio per fer un vídeo de música. Es fa filmant una successió contínua, i sense talls, d’individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d’una cançó que escolten des d’una font aliena, com ara un àudio enregistrat en un enginy d’àudio mòbil; és a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l’anterior participant, i així successivament, fins al final de la cançó. Posteriorment, s’edita la gravació resultant afegint l’àudio original de la cançó a la pista d’àudio del vídeo final. El de l’Escola d’Adults, com s’ha dit anteriorment, és partir del poema “I beg your pardon” interpretat per Raimon i La Trinca en el programa televisiu “No Passa Res” i s’enregistrarà el proper dijous 12 de juny a la plaça Salvador Espriu i al voltant de l’escultura de Pepe Noja que situada a la part més alta de la plaça porta gravats en el socle els versos del poeta: “Diversos són els homes i diverses les parles, i han convingut molts noms a un sol amor”.
El resultat es podrà veure el divendres 13 de juny a la festa de final de curs de l’Escola d’Adults. Tothom que vulgui assistir a l’enregistrament hi esta convidat; serà el dijous 12 a 2/4 de 6 de la tarda.

faldilla

El més llegit

I després