I després

Les mascaretes seran obligatòries al carrer i a espais oberts al públic a partir de demà

El Govern de l’Estat ha decretat obligatori l’ús de mascaretes a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que estigui obert al públic quan no es pugui complir la distància interpersonal. La mesura va dirigida a persones de sis anys d'edat cap amunt.

Compartiu aquesta història

El Govern de l’Estat ha decretat obligatori l’ús de mascaretes a l’espai públic o obert al públic quan no es pugui complir la distància interpersonal. Així ho ha comunicat l’executiu espanyol aquest mateix matí de dimecres a través d’una publicació al Butlletí Oficial de l’Estat, que adreça la mesura a persones de sis anys cap amunt. Entrarà en vigor aquesta mitjanit, és a dir, que a partir de demà, dia 21 de maig, qui no compleixi l’acció pot ser sancionat.

Portar mascareta, segons diu literalment la nova normativa, serà “obligatori a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que estigui obert al públic”, sempre que no es pugui garantir la distància interpersonal de mínim dos metres. En altres paraules, mentre es pugui mantenir en tot moment el distanciament físic, no és necessària la mascareta, però si en algun moment i per qualsevol motiu aquesta distància ha de ser inferior a la de dos metres, l’ús de la mascareta passa a ser obligatori.

Això no obstant, la mateixa normativa recull excepcions. Per exemple, la mascareta no serà exigible a aquelles persones amb problemes respiratoris o amb algun tipus de malaltia o trastorn contraindicat amb l’ús d’aquesta peça. Tampoc no serà obligatori en casos en què dur la mascareta sigui incompatible amb la naturalesa de l’activitat que s’estigui duent a terme. Per exemple, a l’hora de menjar o en una revisió al dentista.

Per últim, és important saber que, si bé la norma afecta a tothom que tingui sis anys o més d’edat, sí que recomana -però no amb caràcter d’obligació- que els menors d’entre tres i cinc anys també utilitzin aquest element de protecció.

El més llegit

I després