Aquest dilluns 27 de juny se celebrava el dia de l’Alliberament Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual (GLBT) col·lectius que, a Barcelona, es va començar a reivindicar el divendres amb una important manifestació des de la plaça Universitat fins la plaça de Sant jaume on el poeta palamosí Josepmiquel Servià va llegir un manifest.

Fou una manifestació reivindicativa dels diversos col·lectius arribats de tot Catalunya que es varen avançar al Pride Barcelona 2001 que dissabte, de forma més festiva, es va celebrar al peu de les torres de Montjuic amb l’actuació d’Alaska i el seu himne a la diversitat:“A quien le importa”.

Aquesta setmana li toca a Madrid on es parla de 2 milions de visitants que inundaran el barri de chueca i altres espais emblemàtics de la capital de l’estat fins diumenge.

A Sant Feliu, com sempre capitalitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) que, conjuntament amb ACAS-Baix Empordà, són els qui tracten la temàtica de forma oberta, des de la seva Secretaria d’Igualtat d’’Oportunitats, dissabte passat varen realitzar un taller de decoració de samarretes com a forma creativa d’expressar la seva reivindicació dels valors de justícia social i d’igualtat d’oportunitats.

Aquest col·lectiu de joves republicans manifesten que lluiten per un model social basat en el respecte a la diversitat que afavoreixi la màxima cohesió social. Ens cal passar de la tolerància al respecte i a la inclusió del dret humà a expressar sentiments i desigs cap a persones del mateix sexe o gènere i hem de reconèixer la diversitat de models familiars.