I després

Les empreses de la zona poden disposar d’alumnes d’un programa de transició al treball

Compartiu aquesta història

Aquest curs 2010-11, els Ajuntaments de Castell – Platja d’Aro, Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols col·laboren amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat en el Programa de Qualificació Professional Inicial – Pla de Transició al Treball Guíxols – Vall d’Aro. El Programa compta amb la participació d’una trentena d’alumnes dels tres municipis i desenvolupa dos perfils professionals: el d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic i el d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració.
Els PQPI-PTT pretenen incrementar les oportunitats d’incorporació al món laboral i de continuïtat formativa a l’alumnat. Durant la formació, els joves desenvolupen competències bàsiques i professionals de primer nivell de qualificació realitzant 400 hores de formació teòrico-pràctica. El Programa inclou també una formació tutoritzada en centres de treball (pràctiques formatives no retribuïdes en empreses) d’ aproximadament 200 hores. Aquesta formació es regula mitjançant un conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’empresa. Durant la seva estada en pràctiques a l’empresa, l’alumnat està sota l’empara de diverses assegurances subscrites explícitament per la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual no té cap cost addicional per a l’empresa.
La formació en centres de treball facilita a l’alumne/a completar els seus aprenentatges en un entorn professional real i acostar-se a la cultura empresarial, essent un requisit imprescindible per a la certificació del Programa. Per això es demana als empresaris que valorin la possibilitat d’acollir aquests joves en els seus establiments i donar-los l’oportunitat de completar la seva formació a partir del mes d’abril.
Per més informació, es poden posar en contacte amb les persones responsables del Programa:
Perfil professional: Auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic: Tutor: Joan Ciurana i Mallorquí Tel.: 972.820101 / 649.353399 a/e: jciuran3@xtec.cat
Perfil professional: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració Tutora: Núria Torres i Gispert. Tel.: 972.825463 / 675.972578 a/e: pqpi@platjadaro.com

Veu Joan Ciurana:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/educacio.mp3]

El més llegit

I després