I després

Les campanes de l´església de Castell d´Aro tornen a sonar

Compartiu aquesta història

La pol·lèmica del rellotge de l’església de Santa Maria de Castell d’Aro va acabar ahir amb la reparació de les dues campanes propietat de l’Ajuntament de Platja d’Aro, que s’encarregaran de tocar els quarts i les hores «les 24 hores del dia, a partir d’ara», segons va explicar el regidor de Turisme i portaveu de l’equip de Govern, Martí Duran.
Amb l’arranjament de les dues campanes de titularitat municipal, més petites i enlairades que les que tocaven fins ara, queda revocada la petició que l’Ajuntament va fer al rector Ernest Zaragoza perquè les campanes no toquessin durant la nit per respectar el descans dels veïns.
«Ara tornaran a sonar a totes hores, però acostumats a sentir les grosses durant anys, espero que ara no es queixi ningú que no sent les petites», diu Zaragoza.
La demanda del Govern local era només per les nits, però el consell parroquial va decidir que les campanes no toquessin en cap moment del dia.
El campanar del temple té cinc campanes, les tres que estan dins el campanar, instal·lades després de la Guerra Civil, són responsabilitat de la parròquia, mentre que les dues més petites, col·locades sobre la punxa del campanar per fer les funcions de rellotge són responsabilitat de l’Ajuntament.
Però tot el sistema elèctric del campanar de Santa Maria, que inclou les campanes, el rellotge i l’altaveu, va quedar malmès per un llamp el setembre del 2006.
El rector es va encarregar de fer reparar el sistema de les tres campanes parroquials i va fer que toquessin els quarts i les hores, mentre l’Ajuntament arreglava les seves. (Diari de Girona).

El més llegit

I després