I després

Agents Rurals reclamen càstigs exemplars contra els corallers furtius de la Costa Brava

Compartiu aquesta història

Els Agents Rurals reclamen càstigs exemplars contra els corallers furtius de la Costa Brava que actuen sense llicència i preveuen utilitzar totes les vies possibles per eradicar la pesca furtiva de corall a la Costa Brava. Resulta que quan els agents enxampen algun pescador de corall il.legal amb captures li obren un expedient administratiu. Això vol dir que els casos acaben amb una multa i amb el decomís del corall i del material que utilitzen els furtius per a aquesta activitat il·legal.
Ara, la intenció és que els expedients arribin a la fiscalia i acabin en judici. “Això faria que hi hagués molta més força legal per combatre els furtius”, va assegurar el cap del cos a la demarcació, Ignasi Dalmases.
El setembre passat els Agents Rurals van enxampar tres pescadors furtius amb una captura de tretze quilos de corall a la zona del Montgrí. Després de decomissar el corall i el material de pesca, van obrir un expedient contra els tres homes per pesca il·legal. Ignasi Dalmases va explicar que han fet arribar aquest expedient a la Fiscalia de Medi Ambient, que ha obert un procés que es troba en fase d’instrucció per delictes contra la protecció de la flora i la fauna.
El cap dels Agents Rurals a les comarques gironines reclama que tots els casos de corallers furtius acabin en càstigs exemplars. La pesca furtiva de corall s’ha convertit en un problema al litoral de la Costa Brava i, per això, Dalmases creu que el fet que la fiscalia hagi obert diligències podria crear jurisprudència i sumar una arma més a la lluita contra els pescadors furtius.
Fins ara han arribat a judici dos casos de corallers furtius però tots dos han acabat absolts. Un ja en el primer judici i, en el segon, l’Audiència de Girona els va condemnar a dos anys d’inhabilitació però el Suprem el va acabar absolent. Segons Dalmases, el problema és que és difícil reunir proves que demostrin que els pescadors que han enxampat són els que han pescat el corall en zones protegides.
Ignasi Dalmases va explicar que els corallers que actuen a la Costa Brava solen ser multireincidents i que els surt a compte continuar amb la seva activitat il·legal tot i haver de pagar multes les vegades que els enxampen. És per aquest motiu que Dalmases creu que cal disposar d’alguna altra eina dissuasòria com que els furtius sàpiguen que l’activitat que duen a terme pot acabar en una condemna penal. (Diari de Girona).

El més llegit

I després