I després

La Companyia de teatre Dagoll Dagom tanca el Festival de la Porta Ferrada de SFG

Compartiu aquesta història

Avui es clou la 48ena edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu. Serà a 2/4 d’11 de la nit a l’espai Port quan podrem gaudir d’aquest espectacle que és una revista musical modernitzada, centrada en l’encís de la nit de Sant Joan. La màgia que s’hi concentra es veu reflectida amb música i visualitat escènica, amb cançons que han transcendit l’espectacle i formen part de la història viva del teatre català.
Es va estrenar el 4 de març de 1981 al Teatre Romea de Barcelona, inaugurant així el Centre Dramàtic de la Generalitat. Es tracta d’un text col·lectiu de Ricard Arilla, Joan Lluís Bozzo, Anna Briansó, Anna Rosa Cisquella, Montse Guallar, Miquel Periel, Berti Tovias i un conte de Miquel Obiols, amb música i cançons de Jaume Sisa (excepte la lletra de la cançó “Nit de Sant Joan”, de Joan Lluís Bozzo) que va sorgir a través d’una serie d’exercisis d’improvització i que va conformar un espectacle de revista amb continguts moderns per l’època.
La màgia de la revetlla del solstici d’estiu torna amb Nit de Sant Joan, després de 28 anys de la seva estrena.Un format de revista galàctica, amb esquetxos i cançons que transcorren durant la nit del solstici d’estiu. La versió s’adapta als nous temps, potenciant-ne l’impacte visual i escènic, tot i que està ambientada en els anys 60 i té una estructura pròxima al gènere de revista mantenint el toc naÏf de la versió de 1981.
El tema unitari de l’espectacle és “La nit del solstici d’estiu” en la qual tradicionalment, al voltant del foc, s’integren personatges de fantasia, els follets”. Un retro-musical amb estructura de revista (esquetxos i números musicals), on una sèries de personatges viuen la seva particular nit de Sant Joan en veure acomplits els seus desitjos més cobejats.
És un cant a la festa,al foc i a la inocència, des del respecte i admiració al que va significar aquest espectacle per a molts.

Carles Alberola
Direcció
Xavi Lloses
Direcció musical
Isidre Prunés i Montse Amenós
Escenografia

Entrades: 45€ / 35€ / 25€

Les entrades del 48è Festival de la Porta Ferrada es posen a la venda a través del sistema Tel·Entrada (Per telèfon 902 10 12 12 o internet www.telentrada.com). També es posen a la venda les entrades a taquilla (ubicada als Baixos de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21h). Telèfon taquilla del Festival 972 32 56 88 (de dilluns a dissabte de 18 a 21h). A la taquilla és l’únic lloc on s’apliquen els descomptes per a col·lectius especials.

El més llegit

I després