I després

Les càmeres de PDA ja han registrat 4.000.000 de matrícules

Compartiu aquesta història

Les càmeres de seguretat s’han convertit en els autèntics ulls de la policia local a l’hora de combatre la delinqüència. Segons informa el Punt Avui, les càmeres de videovigilància de Platja d’Aro van entrar en funcionament a finals d’estiu. En una primera fase, se’n van instal·lar catorze, sobretot als accessos de les urbanitzacions i zones més aïllades del municipi. N’hi ha, per exemple, a les entrades del Mas Nou, el Cim d’Aro, Politur, les Suredes o Els Pins. Ja més endavant, a l’octubre, el mapa de videovigilància es va ampliar amb cinc càmeres més. Aquestes últimes es van situar a les zones més cèntriques de Platja d’Aro, com ara al llarg de l’avinguda S’Agaró (on es concentra la zona comercial). D’ençà d’aleshores, els dispositius no han deixat d’enregistrar al llarg de les 24 hores del dia. A més de gravar la via pública, cada vegada que un cotxe passa pel davant, els lectors que incorporen les càmeres en llegeixen la matrícula. Fins ara, ja se n’han bolcades 4.294.191 al sistema. El cap de la policia local, el sotsinspector David Puertas, explica que aquest registre és molt útil a l’hora d’atrapar lladres. I és que, en paral·lel, els agents també entren a la base de dades totes aquelles matrícules de cotxes coneguts per la policia. “Quan creuem la informació, podem saber si aquests vehicles estan voltant per Platja d’Aro”, explica David Puertas. D’ençà que es van engegar, les càmeres han ajudat a resoldre una quinzena de delictes. La videovigilància, per exemple, va permetre enxampar un grup de lladres que es dedicava a rebentar cotxes. Les seves víctimes eren turistes que acaben d’arribar a Platja d’Aro i que s’aturaven en un hotel per demanar si tenien habitacions. Aprofitant que s’allunyaven del vehicle, la banda trencava els vidres i arreplegava tot el que podia de l’interior.
Aquest 2015, amb l’entrada de l’estiu, el sistema que incorporen les dinou càmeres s’ampliarà. A partir de llavors, la videovigilància detectarà aquells cotxes que estiguin donant voltes durant hores per carrers i urbanitzacions de Platja d’Aro. Sobretot, es volen tenir controlats aquells que facin rutes de nit (perquè podrien ser lladres que busquessin habitatges on entrar a robar).
Les últimes dades policials del municipi, de fet, ja recullen el paper que juguen les càmeres. Durant el primer trimestre del 2015, en comparació amb el mateix període de l’any passat, els delictes s’han reduït fins a un 30% (de 217 a 151) i les faltes en un 8% (de 136 a 125).

El més llegit

I després