I després

Les cambres presenten l’observatori econòmic local del Baix Empordà

Compartiu aquesta història

Les Cambres de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Girona i Palamós han presentat el matí d’aquest divendres l’observatori econòmic del Baix Empordà en un acte que s’ha portat a terme a Can Quintana – Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí i que també ha servit per fer públic l’informe de conjuntura econòmica de la demarcació de Girona corresponent al mes de juny. L’estudi revela que la crisi ha tocat sostre a les comarques gironines, tot i que encara no hi ha símptomes clars que hagi començat la recuperació econòmica, seguint la tendència de la resta de Catalunya i l’Estat.

En el decurs de l’acte, el president de la Cambra de Comerç de Girona Domènec Espadalé ha explicat que l’economia del Baix Empordà es recuperarà el 2012 i ha indicat aquestes dades: El nivell d’ocupació es manté estable (tot i que es segueix reduint però en la construcció). La taxa d’atur es manté alta, només el turisme dóna un respir temporal a l’estiu. La indústria es recupera gràcies a les exportacions que han recuperat dinamisme. Els indicadors del consum confirmen que segueix sense reactivar-se.

D’altra banda el president de la Cambra de Palamós Xavier Ribera ha afirmat que el mercat laboral no funciona, ja que hi ha un desajust entre la demanda i l’oferta de perfil laborals i cal posar-hi remei. Narcís Coll Delegat de la cambra de Comerç de Girona al Baix Empordà ha demanat a les autoritats locals que cal senyalitzar millors el centres d’interès turístics i sobretot les Illes Medes. Finalment el president de la Cambra de Sant Feliu Joan Puig ha manifestat la voluntat de treballar conjuntament les tres Cambres de Comerç de la demarcació de Girona i a les administracions per millorar les infraestructures de la comarca.

Els empresaris assistents han exposat la necessitat de mantenir l’activitat de l’aeroport com element vital de dinamització turística i han destacat que l’increment de passatgers dels últims anys ha estat un factor clau per la desestacionalització del turisme

El més llegit

I després