I després

L’ASSOCIACIÓ D’ALCOHÒLICS ANÒNIMS DE SANT FELIU DE GUÍXOLS CELEBRA ELS 16 ANYS DE LA SEVA FUNDACIÓ

Compartiu aquesta història

Amb motiu dels 16 anys de presència del Grup Costa Brava Al-Anon, familiars d’alcohòlics, celebraran, una reunió oberta a tothom el proper 14 de setembre a les 10h, en la qual hi farà una intervenció un alcohòlic anònim i, tot seguit, un familiar d’alcohòlic.

Segons explica Joaquim Malagelada, representant del grup, fa un temps que alcohòlics anònims vam decidir que l’associació es partís en dues branques i d’aquesta manera els familiars es reunissin per un costat i per l’altre els afectats directes d’aquesta adició. Així va sorgir Al-anon, que són els familiars i amics d’alcohòlics anònims. Una part molt important del tractament és precisament aquesta, la del suport al cercle de l’afectat, ja que viure amb un alcohòlic no és problema, el problema és no saber conviure amb l’alcohòlic.

Les xerrades tenen l’objectiu de donar testimoni a les persones que tenen problemes amb l’alcohol i/o als seus familiars que poden rebre ajuda de forma desinteressada, anònima i continuada sense haver d’oferir res a canvi.

També comenta que el 100% dels afectats que acudeixen i volen sortir-se’n realment, ho aconsegueixen. Això sí, tan sols el 20% decideix continuar amb el tractament, és a dir, assistint a les reunions i d’aquesta manera superar aquesta qüestió.

L’associació ronda el centenar d’usuaris. Tot i que a l’estiu augmenta la xifra per l’estada de vacances de la gent estrangera, ja que tots el socis de Al-anon poden acudir a qualsevol de les seves seus, perquè es troba instaurada en més de 36 països. Al món es calcula que entre alcohòlics anònims i familiars hi ha uns dos milions de persones que cada dia van a teràpia.

El portaveu comenta que, el grup de suport tan sols pretén ajudar sense jutjar de cap manera a ningú, que és totalment gratuït i que creu que és molt necessari fer arribar a la població de que a la nostra ciutat existeixen, per ajudar a tothom que tingui aquesta problemàtica a casa i que realment vulgui deixar de patir aquesta situació.

Des de l’Associació estan molt satisfets de la feina realitzada en aquests 16 anys d’implantació a Sant Feliu i, si bé al principi sempre es troba una mica de recel, poc a poc les persones que tenen problemes o els seus familiars hi han acudit i han trobat el suport del col·lectiu.


La reunió per a celebrar el 16è aniversari de la fundació serà a les 10h del dissabte 14 de setembre al Centre Cívic Tueda i estarà oberta a tothom. Al acabar hi haurà un dinar de germanor. Per a més informació els trobareu al Centre Cívic Tueda, els dilluns de 18h a 20h amb el grup d’alcohòlics anònims i el de familiars.


Les persones que ho desitgin poden assistir a les reunions o bé poden comunicar-se de forma totalment anònima als següents:

Telèfon de la seu a Sant Feliu – 620 22 84 22.
Telèfon obert les 24 hores del dia – 933 10 39 53.
Correu electrònic: alanoncostabrava@gmail.com

El més llegit

I després