I després

L’Associació Amics del Museu cedeix al Museu d’Història un quadre d’Elvira Llagustera del 1872

Es tracta d’un Ecce Homo de 27x22 centímetres i pintat a l’oli que reprodueix un quadre del pintor italià Guido Reni

Compartiu aquesta història

L’Associació Amics del Museu ha cedit al Museu d’Història de Sant Feliu un quadre de l’any 1872 de l’artista local Elvira Llagustera que l’entitat ha adquirit recentment. Aquesta obra va ser localitzada en una casa de subhastes de Madrid. Es tracta d’un Ecce Homo, pintat a l’oli i de 27×22 centímetres, una copia realitzada per LLagustera de l’original del famós pintor italià Guido Reni.

La subhasta havia quedat deserta i el quadre es venia pel preu de sortida, una “quantitat mòdica i perfectament assumible” per l’associació. Josep Maria Vicens Batet, president de l’entitat, ens parla de l’obra i de la seva autora.

Segons destaquen els Amics del Museu, “els Llagustera eren una família de Sant Feliu de classe rica. El pare, Daniel, era rendista i la mare, Francesca, de la família Surís, també provenia d’una nissaga econòmicament potent”.

Aquest matrimoni va tenir quatre filles, en elles l’Elvira, nascudes totes a Civitavecchia, a Itàlia. L’Elvira i una de les seves germanes, l’Emília, no es varen casar i al no tenir descendència, varen dedicar els seus recursos a finançar obres de beneficència.

Els Amics del Museu expliquen que les germanes “varen pagar la construcció dels pavellons per a tuberculosos del nostre hospital, la façana de la basílica de Montserrat, una escultura del rosari monumental també a Montserrat, el pavelló d’infància de l’hospital de Sant Pau de Barcelona, les obres d’ampliació del col·legi Sant Josep de la nostre ciutat” entre altres donacions.

El més llegit

I després