I després

L’Arxiu presenta dijous un llibre de fotografia antiga de la Costa Brava

Compartiu aquesta història

El proper dijous 2 de desembre, a les 20 h. del vespre, tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Octavi Viader de Sant Feliu de Guíxols (carretera de Girona 45-47) la presentació del llibre Costa Brava panoràmica, publicat per l’editorial Efadós, amb la participació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona. La realització del llibre, que complementa fotografies antigues amb textos extrets de guies turístiques d’època, ha anat a cura de M. Àngels Suquet i Marc Auladell, tècnics de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.
Costa Brava panoràmica
recull més d’un centenar de postals antigues del litoral gironí i 22 imatges en format panoràmic despleglable de fins a 0,85 m. que ressegueixen des de la costa de Blanes fins a la de Portbou, passant per tots els municipis compresos al litoral gironí. Aquestes imatges van ser realitzades durant el primer terç del segle XX per fotògrafs de procedències i orígens diversos que amb les seves instantànies van deixar acta notarial d’una realitat que ara esdevé patrimoni històric. El format de fotografia panoràmica que conté el llibre es presenta com una finestra oberta de bat a bat que permet al lector endinsar-se dins del paisatge representat i abordar de manera original aquesta mirada cap al passat de la Costa Brava.
Al llarg de les pàgines de Costa Brava panoràmica hi desfilen remitgers, patrons, remalladores i mestres d’aixa, tot un espectacle de gent de mar que feineja al port i que conviu amb l’arribada dels primers estiuejants. Un testimoni gràfic d’excepció que recupera un temps, en ocasions dur i auster, que ara retorna amb força gràcies a la potencialitat que ofereixen les fotografies.
A l’acte hi assistiran el president de la Diputació i Patronat de Turisme, Emili Vilert, l’alcalde, Carles Motas, la regidora Magdalena Lupiáñez, els editors i els autors. Hi haurà un punt de venda en el mateix espai on es podrà adquirir la publicació al preu de 32 euros.
Tot seguit podeu escoltar l’arxivera, M.Àngels Suquet, explicant tot el procés:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/llibre_costa_brava.mp3]

El més llegit

I després