Un grup de ciutadans sènior, integrats en la cooperativa Sostre Cívic, van engegar fa uns mesos un projecte que, sota el nom de Walden XXI, proposa un sistema de cohabitatge sènior, com a alternativa a les residències clàssiques, a Sant Feliu de Guíxols.
La iniciativa proposa crear una trentena d’habitatges que estarien operatius en 3 anys.

L’edifici triat per tirar endavant el projecte és l’antic Hotel Jecsalis de la carretera de Girona de la ciutat.
El regidor d’Urbanisme de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, explica que les converses entre la propietat de l’edifici i els promotors de la iniciativa ja estan “molt avançades”.

Saballs parla de com participaran en el projecte les persones que en formen part:

Entraran com a cooperativistes amb una participació. Tenen dret a ocupar un d’aquests habitatges, no com a inscrits en el registre de la propietat sinó que tindran una participació dins d’aquella cooperativa en règim d’ús.

El regidor d’Urbanisme també ha explicat que hi haurà serveis comuns pels seus habitants, com ara gimnàs, perruqueria, servei de rehabilitació, entre altres. De fet un 20% del global de l’edificiació ha d’anar destinat a aquest tipus d’usos.

Saballs valora positivament aquesta iniciativa, afirmant que “estem contents de poder acollir aquest projecte” que ajudarà “a desestacionalitzar aquesta afluència molt important que tenim durant l’estiu” i que aquesta és “una de les fòrmules per tal de que hi hagi gent que, en la seva vida ja no activa professionalment, esculli Sant Feliu com a destí”.