I després

L’AMFITEATRE DEL PORT DE SFG VA ENDAVANT

Compartiu aquesta història

Un amfiteatre construït a base de plaques de formigó amb capacitat per a més de 1.000 persones sota el penya-segat del port, a tocar de l’edifici del nou Club Nàutic, que contindrà en el seu interior la nau de la marina seca, és un dels projectes estrella que l’equip de govern inclourà en el seu Pla d’Inversions del pressupost 2014, que recordem que encara està pendent d’aprovació.
Com ja havíem avançat, la idea va sorgir a partir d’un treball realitzar pels alumnes d’arquitectura de la URL (La Salle Universitat Ramon Llull) i del grup d’investigació de la IAM (Investigació d’Arquitectura Mediterrània), treball que es considera vàlid com a avantprojecte i que és el pas previ al projecte executiu.
L’alcalde declarava a la nostra emissora que tot i que s’emplaçarà en territori de Ports, el cost de la seva construcció l’assumirà íntegrament l’Ajuntament, en considerar que és una inversió per a la ciutat i que l’estalvi que suposarà, entre altres, l’actual muntatge anual del Festival, realitzat a base d’estructures tubulars, minimitzarà el seu cost i Sant Feliu comptarà amb un espai fix per aquest i altres esdeveniments.
El plantejament ja ha estat tractat amb el conseller de Medi Ambient i Patrimoni Santi Vila, que s’ha mostrat favorable i la setmana passada una delegació de l’Ajuntament es va desplaçar a Barcelona per entrevistar-se amb el secretari general i també s’han establert contactes amb un possible soci per a la marina seca.
Recordem que la controvertida planta intermèdia del Club Nàutic ha esdevingut un pas públic i la seva alçada enllaçarà amb aquest amfiteatre que, tal i com ja succeeix amb l’edifici, es considera que queda plenament integrat en el paisatge.
D’altra banda, contindrà totalment amagada la nau de la marina seca i permetrà integrar en l’espai tant l’accés com l’esplanada prèvia a l’inici del camí de ronda que porta cap a la Volta de l’Ametller i l’entrada de la Cala Jonca que, a hores d’ara,tot i la proximitat, es contempla com un àmbit perifèric i que recordem també s’utilitza com un dels accessos a la Via Ferrada que està pendent de la seva ampliació.
A més d’aquest projecte, es preveuen altres actuacions per enllaçar el passeig i l’accés des de la carretera de Palamós que us desgranarem en properes informacions.

El més llegit

I després