I després

L’alcalde diu que està disposat a fer endreça a les Galeries del Mar de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’alcalde de sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó ha declarat a Ràdio Sant Feliu que està disposat a utilitzar tots els mitjans que té al seu abast per posar ordre en un dels punts més degradats de la ciutat on, segons assegura, presumptament, s’hi poden estar cometent irregularitats i, fins i tot, delictes contra la salut pública.

Es referia a les Galeries del Mar, un espai cèntric entre el carrer de Sant Ramon i el passeig dels Guíxols que fa quaranta anys es plantejava com un modern bulevard que concentrava tot un seguit de botigues especialitzades que, en no tenir l’èxit esperat pels seus promotors, ha anat degenerant en un espai residual que no té res a veure amb la seva concepció inicial.

En no funcionar comercialment, els locals s’han anat llogant sense cap criteri preestablert, a preus assequibles, sense fer-hi pràcticament manteniment comunitari i, en comptes de ser una zona d’esbarjo, s’ha convertit en un carreró fosc per on la majoria de vianants i veïns no s’atreveixen a passar a segons quines hores.

La concentració de persones en locutoris, els racons sense llum on s’hi fan les necessitats, les pintades, alguns robatoris i incidents diversos, especialment de matinada, l’han convertit des de fa anys en un dels punts calents de vigilància per les activitats que s’hi generen.

Tot i que Joan Alfons Albó és conscient que aquesta feina pertany més als mossos d’esquadra que al propi Ajuntament diu que està disposat a arribat fins on li permeten les seves competències i que començarà per l’aplicació estricta de la nova ordenança reguladora de locutoris, que aquest mes compleix els terminis d’adequació d’aquests establiment a la nova normativa que, només per qüestió d’espai, entre diverses incompatibilitats més no poden complir.

Albó reclama també la col·laboració i la conscienciació dels propietaris que són persones que viuen en l’edifici que dóna al passeig dels Guíxols considerant que no només cal cobrar el lloguer dels locals sinó que cal evitar que l’àmbit degeneri com ho ha fet des de fa molts anys.

Hi ha hagut locals que han suportat estoicament les bretolades, provocacions i el vandalisme dels qui han fet seu aquest territori que fou concebut com un centre de lleure per passejar i anar de compres per la zona del passeig o bé del carrer Sant Ramon.

Han estat moltes les editorials del Setmanari Àncora amb reportatges fotogràfics i demandes d’intervenció, ja que la redacció es troba en un local interior i han hagut de viure dia a dia les conseqüències del mal ús per part del personal que s’ho ha anat fent seu. Actualment, fins i tot, hi ha un local que s’està utilitzant com a habitatge per a un grup de persones.

Finalment, l’alcalde ha declarat que han pres la decisió d’intervenir i així ho ha comunicat als mossos per tal que complementin la part que els correspon per variar la dinàmica d’aquest espai cèntric.

El més llegit

I després