I després

L’alcalde, Carles Motas, es declara partidari d’una nova acció policial a la deixalleria

Compartiu aquesta història

Les queixes ciutadanes per l’abordament d’immigrants, al voltant dels vehicles dels usuaris que hi van a descarregar ferralla, han retornat la situació al punt de partida previ a la batuda policial que s’hi va realitzar el 18 de novembre de 2010.
Si bé no tenim coneixement de cap incident que vagi més enllà que la demanda del material que s’hi descarrega, el fet de trobar-se sobtadament envoltats d’aquestes persones, sí que intimida i incomoda als usuaris que no hi estan acostumats.
Hem estat parlant amb dues d’aquestes persones que justifiquen la seva presència amb l’argument que no tenen feina i és la única sortida que troben per sobreviure i no haver de buscar-se els recursos amb accions delictives. Afirmen que d’aquesta manera poden arribar a recaptar, individualment i en una bona jornada, al voltant de 16-18 euros.
Recordem que accedeixen a l’equipament municipal a través d’un forat que han fet a la xarxa metàl·lica des d’un bosc annex que està ple de restes ja que desmunten peces per extreure el coure o altres materials llestos per a la seva venda als drapaires.
Fins i tot han rebut diverses visites de l’alcalde en el propi bosc, la qual cosa no els ha dissuadit atès que els arguments venen a ser els mateixos.
El la batuda del novembre, es va identificar a un dels immigrants en situació irregular i fou traslladat a un centre de Barcelona per a la seva repatriació al Marroc.
Durant els dies posteriors es va tornar a una certa normalitat però en veure que tampoc aquestes accions no comportaven cap pena, varen tornar al mateix lloc i en les mateixes condicions.
Aquest dimecres, en el programa “Línia amb l’alcalde” de la nostra emissora, Motas es mostrava favorable a una altra acció policial a l’espera de la construcció de la tanca d’obra que ja té una partida prevista en els nous pressupostos i que s’ha d’acabar de resoldre el percentatge de participació de l’empresa concessionària Cespa.

Veu Carles Motas.

[audio:http://www.rsf.fm/audio/deixalleria.mp3]

El més llegit

I després