Amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient el passat 5 de gener a Sant Feliu de Guíxols es van donar per tancades totes les activitats de Nadal que han tingut lloc a la ciutat en les darreres setmanes i que van arrencar amb l’encesa dels llums de Nadal a finals de novembre, coincidint amb el Black Friday.

La regidora d’Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero, valora “molt positivament” aquesta campanya. Entre les propostes s’incloïa, després d’un any sense fer-se, el pessebre vivent als Jardins del Monestir que organitzaven l’Agrupació Teatral Benet Escriba i l’Associació de Festes Ganxones amb l’Ajuntament. “Va venir moltíssima gent i es va organitzar amb molta estima”, comenta la regidora, afirmant que els visitants “van sortir molt satisfets”.

Una altra de les novetats van ser el Ja és Nadal a Sant Feliu, amb una bombolla gegant de Nadal, el Passatge dels Records i l’Avi Martí, una titella gegant de 4 metres, com a destacats protagonistes. “Vam fer l’aposta de crear una nova activitat a la ciutat. Primer ens vam plantejar de fer-ho durant els dies de la fira nadalenca, però vam veure que era prou important com per extreure-ho de la fira i portar-ho a un cap de setmana previ al Nadal”, comenta Cucharero.

Dins el “Ja és Nadal a Sant Feliu”, una de les activitats destacades va ser una bombolla inflable gegant.

 

Entre les tradicionals propostes per aquestes festes s’incloïa la Fira de Nadal, durant el pont de la Puríssima, que també va omplir La Rambla amb parades de productes nadalencs i diversos tallers pels més menuts.

Per tancar el Nadal, el 4 de gener van arribar les Carteres Reials per recollir les cartes dels infants, que “s’ha convertit ja en una tradició i és moltíssima la gent que ens hi vol acompanyar”.
El dia següent va ser el moment de l’arribada dels tres Reis Mags d’Orient, sortint des del Guíxols Arena i arribant fins al Monestir, on l’Alcalde, Carles Motas, els va rebre per fer-los entrega de les claus de la ciutat davant de centenars de persones.

A Sant Feliu hi ha hagut més d’un mes d’activitats nadalenques “que han funcionat molt i molt bé, moltíssima gent ha participat en totes, fins i tot en aquestes activitats noves que mai saps com aniran i que han agradat molt”.
Entre altres propostes destaquen també la festa de Cap d’Any al Guíxols Arena, amb The Covers Band i PD Ivanote, que van omplir l’espai amb centenars d’assistents.

També han tingut lloc els tradicionals Pastorets de Sant Feliu, que l’Agrupació Teatral Benet Escriba ha portat un any més a la ciutat, “fent un esforç per renovar-los, ja que tenien moltes novetats aquest any, a més fer-ne una representació més”.
Propostes com la Sant Silvestre Ganxona i el primer bany de l’any l’1 de gener, amb l’Aquàtic Club Xaloc i el Centre Excursionista Montclar, han diversificat les propostes per a tota la família, junt amb la Gran Quina de Nadal organitzada per l’AD Guíxols, el Vilartagues CF i l’Escola de Futbol Sant Feliu, que van omplir amb centenars de persones l’envelat del Guíxols Arena.