I després

L’Ajuntament presenta un nou projecte per la Policia i anuncia més agents a llarg termini

Aquest divendres 4 d’octubre s’ha presentat el nou projecte d’organització estructural del cos de la Policia Local pels propers anys. L’alcalde, Carles Motas, ha indicat que les necessitats de seguretat de la ciutat han canviat i això dóna ocasió a fer un canvi en profunditat, amb un projecte coherent, seriós, ordenat i a llarg termini.

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 4 d’octubre s’ha presentat el nou projecte d’organització estructural del cos de la Policia Local pels propers anys. L’alcalde, Carles Motas, ha indicat que les necessitats de seguretat de la ciutat han canviat i això dóna ocasió a fer un canvi en profunditat, amb un projecte coherent, seriós, ordenat i a llarg termini. “No es tracta de parlar de números ni de nombre d’agents, sinó anunciar que es té un model nou, que ha de permetre tirar endavant, amb objectius clars”.

Motas ha recordat que en aquest darrer mandat s’han invertit en el cos policial guixolenc més de 500.000 euros en àmbits diversos (armilles policials, càmeres de seguretat, geolocalitzadors i altres) i que “ara arriba un nou pas on hem d’implementar una nova estructura, amb unes noves especialitzacions de les feines, perquè passem d’un model on ‘tots els agents fan de tot’ a un de nou, on es va a una especialització”.

Aquesta estructura consistirà en 5 grans àrees diferenciades:

 

Motas ha recordat que aquest procés és “a llarg termini, a uns 8 anys vista”, i que està previst que en l‘actual mandat ja es tingui l’estructura muntada. Ara, el que es farà “és anar posant els fonaments per arribar al model de seguretat que volem impelmentar” amb uns “objectius de màxims” als quals s’arribarà “de manera gradual”. També ha recordat que el regidor de la Policia ha estat treballant en els darrers mesos en aquest projecte, i és una organització que en d’altres poblacions de dimensions similars o més grans a la nostra ha estat satisfactori.

El regidor, Ernest Asurmendi, ha comentat que l’eix vertebral d’aquest nou organigrama és l’Àrea de Proximitat, Medi Ambient i Policia Administrativa, que és com dir una àrea de nova implantació que tindrà molta acció al carrer i serà la més propera al ciutadà, i on arribaran les principals inquietuds ciutadanes a què la policia farà front. Per Asurmendi, amb aquest sistema “farem que les àrees que s’ocupen de tots els serveis diaris de la població, de totes les seves necessitats, tinguin tota la informació de primera mà, necessària per poder enfocar aquest servei directament en els ciutadans que puguin tenir necessitats o problemes”.

L’objectiu final del projecte és incrementar amb realisme pressupostari el nombre d’agents, vora cinquanta d’aquí a vuit anys, als quals s‘afegirien els agents de suport que cada estiu treballen a la ciutat. Per l’Alcalde, la idea d’aquesta nova estructura és “acostar la policia al ciutadà”. A banda, una de les previsions del consistori és la construcció d’una nova seu per la Polica Local per poder absorvir l’augment d’agents i l’estructura del nou projecte.

 

El més llegit

I després