I després

L’AJUNTAMENT NEUTRALITZA LES ACCIONS DE LUQUE

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va procedir divendres a la tarda al precinte d’unes obres que s’estaven duent a terme en l’edifici número 1 de l’avinguda Juli Garreta i a la retirada de part d’una terrassa d’un bar de la Rambla Vidal segons informa el Diari de Girona. Segons l’Ajuntament, cap de les dues activitats tenia la llicència corresponent per dur-se a terme. No ho veu així l’exregidor i empresari local, Pere Luque, partícep en les dues activitats, que ho atribueix a una venjança del govern local per unes acusacions de presumpte corrupció que ha llençat contra regidors i tècnics municipals. Un extrem que nega l’alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), que afirma que els dos expedients per manca de llicència són anteriors a les acusacions que va fer Luque, i que estan sent estudiades.
L’expedient de les obres es remunta a finals de maig i, des d’aleshores, l’Ajuntament ha imposat tres multes a Bankia i a l’empresa de Luque (sumen 6.000 euros per a cadascun) per no fer cas de l’ordre de suspensió de les obres. Luque afirma que el permís d’obres menors que té és l’adequat per “consolidar la façana que està a punt de caure”. Mentre que Albó assegura que els treballs que hi està duent a terme no tenen res a veure amb una obra menor (comenta que hi ha treballs de caràcter estructural) i que “se li ha dit de totes les maneres” que ha de parar les obres i demanar una llicència d’obres majors. Luque no en va fer cas i la Policia Local va executar el precinte el divendres.
La mateixa tarda, la brigada municipal i agents de la Policia Local es van personar a l’establiment que un familiar de Luque regenta a la rambla Vidal per retirar la part de la terrassa que supera la superfície que pot ocupar. El 22 de juliol, aquest familiar va anar a demanar una ampliació de la terrassa; l’endemà, el tècnic va posar de manifest que la terrassa ocupava 153 metres quadrats, quan la màxima autoritzada és de 40,5. Aleshores, van requerir-li que retirés la part excedent, donant-li un termini de 24 hores, en què no ho va executar. La brigada va procedir a la seva retirada divendres, però no es va endur res ja que, segons Luque, no van fer cap inventari, de manera que ho va guardar a les oficines que té al costat del bar.
Luque lamenta que estava disposat a pagar l’ampliació quan es va demanar i no li van deixar, i afegeix que moltes altres incompleixen la normativa i no se’ls sanciona, de manera que hi veu una persecució personal. Albó ho ha negat i ha respost que fa tres mesos que es controlen les terrasses, que se n’han multat i que alguna altra es desmuntarà. (DdG).
La nostra emissora també té constància d’altres notícies referides al constructor d’entre les quals destaquem les següents:
LA PLAÇA DE TOROS DE SANT AMANÇ
Una altra de les iniciatives de Luque que es podria veure afectada per qüestions de permisos és una plaça de braus que s’està construint en l’àmbit de Sant Amanç. Luque i un soci francès, que havia estat rejoneador, plantegen fer curses de braus i capeas en aquesta plaça que Luque vol batejar amb el nom de Costa Brava.
La lidia es faria amb el sistema portuguès d’utilitzar velcro per no ferir a l’animal i també es comptaria amb un tancat, ja construït, per a la doma de cavalls que faria les funcions de “picadero” i una plaça que tindria un diàmetre de 34 metres (l’antiga plaça de toros de Sant Feliu en tenia uns 25), amb un perímetre de 104 metres i 907 m². També s’hi contemplen cavalleries i fins i tot una zona de barbacoes en previsió de convocar visitants per fer-hi “capeas”.
Luque, en aquest projecte, també va tirar pel dret segons l’alcalde que va declarar a la nostra emissora que ni el propi soci està d’acord amb la manera de fer del constructor.
EQUIP DE FUTBOL COSTA BRAVA
Pere Luque també ha comentat a la nostra emissora que, amb seu a Castell d’Aro, farà néixer un nou equip de futbol, que es dirà Costa Brava, que començarà militant a quarta regional i que formarà amb destacats jugadors. El secretari tècnic seria el veterà entrenador Xavi Agustí. Luque també assegura que a dia d’avui continua essent el major accionista del Societat Anònima Esportiva Palamós C.F.
L’ESCENARI
Les iniciatives de Luque, que diu sentir-se perseguit, varen començar a través d’un ramal del seu grup enfocat a esdeveniments musicals portant, des de Canàries, una orquestra molt destacada de les illes anomenada “La sabrosa” que va actuar al port amb entrada lliure i que li va suposar una despesa de 20.000 euros. Acte seguit va muntar un escenari a la platja, en territori de Costes, que li va obrir un expedient, i sobre la riera del Monestir, que es una competència de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), que després de diverses actuacions musicals se li va obligar a desmuntar. Luque va publicar escrits a l’Àncora justificant la seva acció com un intent que el jovent es quedés a Sant Feliu i que la recaptació anava destinada a Càritas.
EL ARREBATO
El constructor també ha anunciat que portarà, al seu càrrec, al cantant andalús “El Arrebato”, que amb un cost de 30.000 euros vindria a Sant Feliu i intentaria arribar a un acord per celebrar aquest concert a l’Espai Port del Festival de La Porta Ferrada.
TRES LOCALS D’HOSTALERIA
En els darrers mesos l’exregidor d’Amics, també ha obert tres locals d’hostaleria, dos a Sant Feliu (Passeig del Mar i Rambla Vidal) i un altre al passeig marítim de Platja d’Aro.
OBJECTIU PERÚ
Segons Luque, la seva empresa es presenta a un concurs que el govern peruà ha convocat amb diverses empreses per a la regeneració, urbanització i implantació de serveis als barris de Lima i que, segons declara, tindria un volum de 1.500 milions de dòlars.

 

El més llegit

I després