I després

L’Ajuntament il·luminarà el Monestir i l’Arc de Sant Benet de vermell per la Setmana Mundial de l’Hemocromatosi

Inicialment, l'hemocromatosi passa desapercebuda i el diagnòstic es fa per casualitat o perquè el pacient presenta símptomes deguts a danys orgànics irreversibles. Si es detecta a temps, es pot controlar amb un tractament barat i senzill

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols il·luminarà demà dissabte 7 de juny de vermell el Monestir i l’Arc de Sant Benet dins la campanya ‘Light Up Red’ en la commemoració de la Setmana Mundial de l’Hemocromatosi.

La incitava està impulsada per l’Associació Espanyola d’Hemocromatosi i busca “donar visibilitat a l´hemocromatosi mitjançant la il·luminació en color vermell d´edificis i llocs emblemàtics de tot el món”, destaca l’entitat.

L’alteració genètica que causa aquesta malaltia està caracteritzada per la gradual sobrecàrrega de ferro i afecta a una de cada mil persones de l’estat espanyol. Ens en parla la regidora de Salut, Laura Serrano.

Si es detecta a temps, l’hemocromatosi es controla amb un tractament barat i senzill, com son les flebotomies o sagnies, que en la major part dels casos es podrien utilitzar com a donacions de sang i servir per a la transfusió sanguínia. “Així, a més de salvar la vida del pacient, també se salvarien altres vides”, conclou l’entitat. Per a més informació podeu accedir al web de l’Associació Espanyola d’Hemocromatosi fent clic aquí.

I després