I després

L’Ajuntament es proposa foragitar els okupes que s’instal·len a diversos edificis de SFG

Compartiu aquesta història

Com venim publicant en les darreres setmanes, des del Govern de Sant Feliu, es té el propòsit d’actuar, amb tots els elements que tenen al seu abast, contra tot un seguit de persones que generen accions i comportaments incívics que afecten a la vida quotidiana d’altres ciutadans, a la propietat privada o a la competència comercial entre altres.

En un dels casos s’han marcat com a objectiu alliberar propietats okupades com fou el cas de El Gas Vell, on ja s’hi havien instal·lat intrusos sense permís, també okupants de la construcció de davant de l’Esclat i, també, s’està posant setge a la okupació il·legal en un habitatge de l’edifici de nova construcció al carrer Pompeu Fabra cantonada Tarragona (antic obrador de l’Espiga d’Or) on, curiosament, segons fons policials, s’hi han identificat persones relacionades amb el bar llatí tancat fa uns dies al carrer Castell d’Aro.

Pel què han informat l’alcalde, el regidor de seguretat i l’inspector en cap de la Policia Local, aquests estrangers, d’origen llatinoamericà, varen accedir a la propietat sense permís, enganxaven cables al corrent elèctric a la línia exterior de la companyia subministradora, per la qual cosa es va avisar a l’empresa que va enretirar els cables. Els okupes varen reaccionar instal·lant tres generadors de corrent a la comunitat, acció de la qual va informar el veïnat pel soroll que produïen i per la concentració de productes inflamables en espais comuns no condicionats per a aquests usos.

Tot i que es va muntar un dispositiu de control per part de Mossos d’Esquadra i Policia Local, actualment la propietat no està definida ja que hi ha un contenciós entre una entitat bancària i els promotors. Sense denúncies de particulars, per por a represàlies, ni propietari a qui fer un requeriment formal, la policia no pot entrar en una propietat privada i resten a l’espera del vist-i-plau de la propietat que es determini judicialment o bé que hi hagi una actuació d’ofici per poder fer-los fora.

 

El més llegit

I després