I després

L’Ajuntament engega una campanya adreçada als escolars de Sant Feliu per fomentar hàbits sostenibles als esmorzars

Compartiu aquesta història

Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols comença aquesta setmana una visita diària a totes les escoles de Primària de la ciutat per realitzar la campanya titulada “E+S” (Esmorzars més sostenibles).

Aquesta activitat pretén informar i fer prendre consciència els escolars de cinquè i sisè de primària de totes les escoles guixolenques sobre els envasos que generen els esmorzars que porten a l’escola. A partir del fet simple de l’esmorzar, es pren consciència d’altres situacions quotidianes en qüestió de residus.

Així ho explica la regidora de l’àrea de Neteja Urbana de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Tili Ribera.

 

El pla es fa en tres fases, coincidint amb els trimestres escolars.

Durant el primer trimestre, al qual som ara, un tècnic de la campanya visitarà cadascuna de les escoles i els estudiants de cinquè i sisè, i els exposarà les línies bàsiques del projecte. Amb els esmorzars que porti la mainada aquell dia, es farà una primera valoració sobre els embolcalls que fan servir (bricks, paper d’alumini, plàstics, …) i es pesarà tot aquest contingut a l’hora del pati. Servirà com a punt de partida. Seria, doncs, una fase de diagnòstic.

Al segon trimestre es farà ja l’acció de substitució d’hàbits. Els escolars rebran una bossa de roba, el qual és un porta-aliments reutilitzable, que poden utilitzar per a aquesta funció. S’anomena “Boc and roll” i se’n rebrà un per alumne.

Al tercer trimestre es farà ja l’acció final de valoració dels resultats finals, amb un nou “pesatge” a l’hora d’esbarjo, per veure si s’han reduït els embolcalls.

 

Hi participaran els cursos de 5è i 6è de les escoles: Gaziel, Mn. Baldiri Reixach, l’Ardenya, l’Estació i Cor de Maria–Sant Josep.

A banda d’exposar els beneficis associats a un canvi d’hàbits a l’hora de gestionar els embolcalls, s’aprofitarà també per explicar què és un esmorzar sostenible i saludable, entre altres qüestions.

El més llegit

I després