I després

L’Ajuntament de SFG recupera el paratge del Monticalvari amb la idea de reviure els aplecs

Compartiu aquesta història

L’abandonament en què es trobava el paratge del Monticalvari, era una reivindicació d’alguns ciutadans que al llarg dels anys havien contemplat, impotents, com un espai natural i emblemàtic, que, fa anys va ser centre de trobades, excursions i activitats dels vilatans, molt proper al casc urbà, patia un deteriorament progressiu i era un niu de brutícia.
Le màquines excavadores i les desbrossadores han treballat a fons per tal de deixar el paratge net i descolgar els antics bancs i la font que havien desaparegut sota la terra.
Ara cal reposar les rajoles de la volta de la font i posar data per fer-hi un aplec anual que revisqui les aquelles tardes dels festius, quan els guixolencs anaven a “fer-la” a espais com aquest.
La font ha deixar de brollar, ja que la mina s’ha enfonsat, i ha desviat el seu cabdal d’aigua i, tot i que sembla que serà complicat, es farà un últim intent per tal de recuperar-la.
La resta de l’any es pretén que sigui un espai de visita i de lleure que complementarà altres punts de la ciutat dignes de conèixer tant pels ciutadans com per als visitants. I és per això que s’inclourà a les guies i itineraris com a espai d’interès de Sant Feliu.

El més llegit

I després