L’abandonament en què es trobava el paratge del Monticalvari, era una reivindicació d’alguns ciutadans que al llarg dels anys havien contemplat, impotents, com un espai natural i emblemàtic, que, fa anys va ser centre de trobades, excursions i activitats dels vilatans, molt proper al casc urbà, patia un deteriorament progressiu i era un niu de brutícia.
Le màquines excavadores i les desbrossadores han treballat a fons per tal de deixar el paratge net i descolgar els antics bancs i la font que havien desaparegut sota la terra.
Ara cal reposar les rajoles de la volta de la font i posar data per fer-hi un aplec anual que revisqui les aquelles tardes dels festius, quan els guixolencs anaven a “fer-la” a espais com aquest.
La font ha deixar de brollar, ja que la mina s’ha enfonsat, i ha desviat el seu cabdal d’aigua i, tot i que sembla que serà complicat, es farà un últim intent per tal de recuperar-la.
La resta de l’any es pretén que sigui un espai de visita i de lleure que complementarà altres punts de la ciutat dignes de conèixer tant pels ciutadans com per als visitants. I és per això que s’inclourà a les guies i itineraris com a espai d’interès de Sant Feliu.