I després

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols compra tres màquines noves per la neteja viària

La primera setmana de novembre es farà l'anunci de la compra de tres escombradores noves per a la neteja viària valorades en 450.000€. Dues amb les mateixes característiques que les actuals i una amb més capacitat.

Compartiu aquesta història

La primera setmana de novembre es farà l’anunci de la compra de tres escombradores noves per a la neteja viària valorades en 450.000€. Dues amb les mateixes característiques que les actuals i una amb més capacitat. Aquestes tres màquines s’afegiran al futur contracte per no esperar a que tot el material nou arribi més tard ja que es considera que la maquinària actual està amortitzada i obsoleta. L’alcalde en declaracions al programa Línia amb l’Alcalde de Ràdio Sant Feliu, argumenta que el primer any, una part molt important de la despesa, és la renovació de la maquinària i el canvi del sistema de contenidors.

Actualment el 35% de les bateries de contenidors disposa de les 5 fraccions i en el proper contracte es preveu que el 100% de les bateries disposin de les 5 fraccions per així fomentar, encara més, el reciclatge.

El contracte, actualment, es troba prorrogat un any més esperant un informe del Departament de Treball en el que ha de fer constar l’import exacte que es destina a personal. Aquest import és el que s’ha de fer constar en el plec de condicions perquè totes les empreses que optin al concurs públic, ho facin en les mateixes condicions.

Una altra novetat és que el contracte nou es dividirà en 2. Per una banda la recollida d’escombraries i per l’altra la neteja viària. D’aquesta manera podrien ser dues empreses diferents les que s’encarreguin d’aquests serveis.

Segons Carles Motas la feina política sobre aquest contracte es va acabar el passat mes de març, però es va aturar perquè no sortís a licitació en període electoral per evitar “lectures esbiaixades del que és un contracte molt important per la ciutat”.

El més llegit

I després