I després

L’Ajuntament de Platja d’Aro recaptarà 1,2 milions més d´IBI l’any vinent

Compartiu aquesta història

Segons informa el Diari de Girona: L’IBI urbà pujarà un 10% l’any que ve al municipi de Castell-Platja d’Aro. Aquest increment significarà 1,2 milions d’euros més del que està previst liquidar enguany per aquest impost, que és quasi l’únic que s’incrementa de les ordenances fiscals del 2011. De fet, aquesta pujada del 10% es produeix malgrat que l’equip de govern hagi decidit rebaixar el coeficient sobre el qual es calcula l’IBI. En l’àmbit rústic, es rebaixa un 6% a proposta de CiU.
Així, segons ha precisat el regidor d’Hisenda, Ferran Martín, aquest coeficient de l’IBI estava a l’1,19. Si l’impost es congelés, com la resta de taxes, l’increment de l’IBI seria del 14%, però en baixar-lo al 1,17 la pujada de l’impost es quedarà en el 10%. I d’aquí ha de sortir aquest 1,2 milions més de recaptació en concepte d’IBI. Amb aquest increment, Martín ha explicat que l’Ajuntament ha de fer front a 400.000 euros d’amortització d’un crèdit (que fins enguany ha estat en període de carència i s’afegeix als que ja s’estan pagant) i 600.000 euros es guardaran per pagar el 2012 els 738.268,66 euros d’interessos per l’expropiació d’una finca de Puig Pinell, per la qual aquest any ja se n’han pagat 2 milions d’euros. Martín també ha exposat que aquest any l’Ajuntament no arribarà als 600.000 euros recaudats en concepte d’ICIO, “el més baix dels darrers anys” i que per a l’any que ve la previsió no millora. Martín sosté que “no podem baixar més l’IBI per responsabilitat” i que les “expropiacions ens condicionen molt”.
Per a l’any que ve, la taxa del transport i el menjador escolar puja un 2% per cobrir el cost del servei i la taxa d’aigua també puja un 2%, malgrat que la companyia gestora volia un 5%, va precisar el regidor d’Hisenda.
Des de l’oposició, però, es critica aquesta puja. El portaveu de CiU ha exposat que sí que pot ser un increment de l’IBI per equilibrar el pressupost, però afegeix que el control pressupostari d’aquest any preveu un dèficit de 500.000 euros, cosa que li fa pensar que “la retallada en despesa no s’ha notat prou” en temes com el consum telefònic o elèctric. Giraut reclama un pal de reducció de la despesa per al 2011 i critica l’increment de despesa en personal. En aquest punt, la crítica coincideix amb la de l’altre grup a l’oposició, ERC. El seu regidor, David Puig, es queixa que en el darrer any la plantilla de personal s’ha incrementat en 35 persones i reclama que el coeficient de l’IBI sigui 1,10 perquè entén que “cal retallar despesa i no augmentar-la”.

El més llegit

I després