I després

L’Ajuntament de PDA multat

Compartiu aquesta història

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha condemnat l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro a pagar 19.171 euros (més l’IVA) a l’empresa que va elaborar el web de l’Espai Jove, amb qui hi havia un litigi per abonar unes tasques que el consistori sostenia que no s’havien fet, segons informa el Diari de Girona. Aquest import és sobre els 21.803 euros (més l’IVA) que reclamava l’empresa en tres factures i que no s’han estimat en la seva totalitat perquè el jutjat ha considerat que sí que hi ha alguns treballs que apareixen en una factura que no es van executar. En números finals, segons han informat fonts municipals, el total de les factures pujava 25.727,54 euros i el que ha hagut de pagar l’Ajutament són 22.621,78 euros.
El cas es remunta al 2011, quan l’Ajuntament va decidir no abonar la totalitat de l’import de les factures a l’empresa que havia elaborat el web de l’Espai Jove. Segons va exposar aleshores l’alcalde, Joan Giraut, no s’havia pagat la totalitat perquè els tècnics municipals havien apuntat que hi havia elements de les factures que no s’havien realitzat. No obstant això, l’Ajuntament va abonar 13.594,78 euros, segons han manifestat les fonts municipals.
L’empresa va portar les tres factures al jutjat: dues de 7.867 euros (més l’IVA) i 5.540 (més l’IVA) han estat acceptades íntegrament, és a dir, el jutjat valora que els elements que s’hi cobraven s’havien executat en la seva totalitat; mentre que la tercera (de 8.396 euros més l’IVA) s’ha valorat parcialment. En aquest darrer cas, i d’acord amb els informes municipals, el jutjat considera que algunes partides no es van executar com la d’estratègia de la promoció a xarxes socials en el sector de la joventut i la de formació en què es van fer dues de les tres sessions que hi havia programades, per la qual cosa xifra l’import a pagar en 5.764 euros (més l’IVA).
Les fonts municipals han apuntat que com que l’Ajuntament ja havia pagat 13.594,78 euros (amb l’IVA inclòs), ara ha abonat la part que quedava per complir el que determinava la sentència, que són 9.027 euros. Així, segons han apuntat les fonts municipals, en números absoluts, l’Ajuntament s’ha estalviat de pagar 3.105,76 euros sobre el total de 25.727,54 que reclamava l’empresa.

El més llegit

I després