I després

L’Agrupació Teatral Benet Escriba de Sant Feliu entre els escollits del Projecte T

Compartiu aquesta història

La tercera edició del Projecte T per al foment del teatre amateur promourà aquest any la programació de nou obres de companyies gironines seleccionades entre 16 companyies i 17 projectes. Entre les obres, escollides per un jurat amb programadors de sales municipals i representants del teatre professional hi ha “Almenys no és Nadal” amb l’Agrupació Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols i “Un fill, un llibre, un arbre” amb La Gespa Teatre, Palamós.;

El Projecte T, impulsat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Girona (2006), va néixer amb la intenció de dinamitzar el teatre independent que ha ocupat, des de fa anys, una posició central en el paisatge cultural, la qual cosa consideren fonamental per crear i mantenir teixit social i, a la vegada, assegurar la formació d’actors, grups professionals i, per extensió, en el conreu de consum teatral.

Tal com marquen les bases del Projecte T, la Casa de Cultura de Girona promourà la contractació de les companyies seleccionades pel jurat establint convenis de cofinançament amb els ajuntaments interessats. El període d’exhibició dels espectacles, anomenat Fase Circuit, haurà d’estar comprès de l’1 de setembre d’aquest any al 30 de juny del que ve, i la Casa de Cultura es farà càrrec de la meitat del catxet fins a un màxim de 600 euros, sempre que el consistori interessat contracti un mínim de 2 i un màxim de 4 dels espectacles.

La desaparició de teatres, les dificultats de crear i mantenir circuits dins aquest àmbit i l’aposta de programadors pel teatre professional està dificultant el manteniment i la seva supervivència. Un projecte en el qual ha participat gent del sector i la pròpia Agrupació Teatral de les Comarques Gironines, amb la voluntat de recollir propostes i consensuar quines polítiques cal endegar per activar el panorama teatral independent a les comarques gironines.

 

El més llegit

I després