I després

L’Agrupació de Defensa Forestal Gavarres Marítima i la seva tasca per la prevenció d’incendis

Compartiu aquesta història

L’Agrupació de Defensa Forestal Gavarres Marítima ha celebrat aquest dilluns 28 de novembre a la sala d’actes de l’Ajuntament de Sant Feliu l’assemblea anual ordinària. A l’acte es van aprovar entre d’altres: la incorporació de nous associats, la revisió del programa d’actuacions de prevenció d’incendis 2022 o l’aprovació del programa d’actuacions de prevenció d’incendis pel 2023.

Ho explica Gaspar Sagués, Coordinador de l’Agrupació de ADF.

 

ADF Gavarres Marítima s’encarrega de la prevenció d’incendis forestals a les zones de: Calonge – Sant Antoni, Palamós, Castell – Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.
Des de l’entitat es fan actuacions de conscienciació del risc que suposen els incendis forestals, les mesures per minimitzar el risc i l’autoprotecció en cas d’incendi forestal. Treballs forestals de prevenció d’incendis en base a als plans de prevenció d’incendis forestals vigents.

Actuacions de vigilància d’incendis forestals i primera intervenció en dies i èpoques d’alt risc. Suport al cos de Bombers de la Generalitat en l’extinció d’incendis forestals i suport a activitats d’interès general en territori forestal.

 

La seva feina i formació és continuada per tal de mantenir els boscos en la millor situació possible per tal de prevenir focs.

ADF Gavarres Marítima disposa ara mateix de 41 voluntaris, 6 vehicles, tres cubes i altre tipus de maquinària forestal. El seu personal tècnic i laboral consta d’un coordinador tècnic administratiu, un responsable del seguiment diari dels projectes i la gestió administrativa de l’entitat i un cap de brigada responsable del manteniment, dels treballs forestals i la formació pràctica del personal voluntari o cedit per centres educatius o l’administració. A més, s’integra en un dispositiu més gran, format per 14 ADF, que coordina la vigilància dels massissos d’Ardenya-Cadiretes, Gavarres i Montgrí.

El més llegit

I després