La 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya ha passat aquest dilluns per Sant Feliu, on hi havia un dels esprings intermedis de la primera etapa Calella-Calella, que ha estat seguida per un nombrós públic en l’itinerari interior que venia per la carretera de Tossa, travessava el passeig i continuava en direcció Platja d’Aro.

En la meta volant de Sant Feliu ha passat en primer lloc Grivko (Astana), segon Bohlí (BMC) i tercer Ezquerra (Burgos).

El colombià Álvaro Hodeg (Quick Step Floors) s’ha convertit, però, en el primer líder després d’imposar-se a l’esprint final de la primera etapa, disputada sobre un recorregut de 152,3 quilòmetres. El jove velocista, de només 21 anys, ha aconseguit ser més ràpid que l’irlandès Sam Bennett i l’australià Jay McCarthy, els dos velocistes de l’equip Bora-Hansgrohe, que han estat segon i tercer, respectivament.

En aquest cas, el Port de Collsacreu (3a categoria), coronat a 18,3 quilòmetres de la línia de meta, era l’única dificultat muntanyenca de la jornada, que s’ha decidit amb una arribada massiva, decidint el primer vencedor d’etapa i portador del mallot verd-i-blanc de líder.

Una escapada de sis corredors ha marcat la jornada, formant un grup amb Tom Bohli(BMC), Markel Irizar (Trek-Segafredo), Andriy Grivko (Astana), Jesús Ezquerra (Burgos-BH), Antonio Molina (Caixa Rural-Segurs RGA) i Daniel Turek (Israel Cycling Academy) que ha resistit fins a poc abans del peu del port del dia. El treball dels equips dels velocistes, sobretot Bora-Hansgrohe i Cofidis, els ha tingut controlats tota la jornada amb una diferència màxima de poc més de 3 minuts.

Ezquerra ha estat l’únic que ha tractat de mantenir viva l’escapada amb un atac, però no ha pogut evitar que el grup arribés unit a Collsacreu. Allà, el colombià Wilmar Parets (Poma-Postobón) ha arrencat fins a aconseguir coronar el port com a cap de carrera, però la velocitat de vertigen dels corredors en el descens ha afavorit un esprint en què Hodeg, que havia aconseguit el seu primer triomf professional fa només tres dies a la Handzame Classic belga, s’ha imposat amb solvència.