I després

LA PASSIÓ SEGONS SANT JOAN A SANT FELIU

Compartiu aquesta història

El dissabte 24 de març a les 22:00 h l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Xavier Puig, oferirà a l’església Mare de Déu dels Àngels de Sant Feliu de Guíxols, la Passió segons Sant Joan, de J.S.Bach i fragments d’altres autors, com ara J.Vivancos (Herr!), O. Golijov (fragment de la Passió segons Sant Marc) i J. Vila (In paradisum) amb Inés Moraleda, soprano, Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano, David Alegret, tenor i Pau Bordas, baix.

Es comptarà amb la participació del cors de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols i el Cambra de la Diputació de Girona, el director del qual, Pablo Larraz, vinculat a Sant Feliu, declarava a lA anostra emissora que “de fet no és tota la passió sencera sinó que és una adaptació pensada per a tots els públics, en una versió reduïda, on s’interpreten alguns dels fragments en català, per fer-la més accessible.

Es tracta d’un projecte, que se’l anomena gira de Setmana Santa, que fa l’Orquestra Simfònica del Vallès des de fa cinc anys, i cada any amb diferents cors del territori que els pugui interessar, vinculats a ciutats amb una certa capacitat de poder organitzar aquest tipus de concerts, entre les quals s’hi troba Sant Feliu de Guíxols.

El cor de Cambra de la Diputació també oferirem el concert el dia 25 de març a Manresa i el 7 d’abril al Palau de la Música. I després, com que hi ha vinculats sis cors, la resta també fan diferents concerts i, a més de a la seva ciutat, participaran en un concert al Palau de la Música.

Jo crec que és una gran oportunitat de poder escoltar a Sant Feliu un tipus d’obra que pel seu cost és difícilment programable fora dels auditoris perquè, una passió segons Sant Joan, que explica tota la història del final de la vida de Jesús, amb la música del gran mestre Bach, requereix una gran orquestra, uns cors preparats, uns bons directors i solistes.

Crec que pot ser molt interessant per a tothom i el fet de que estigui reduïda i amb fragments en català també farà que sigui més audible per a la gent que potser no ha tingut mai accés, o no li ha motivat poder conèixer aquest tipus de música amb anterioritat com és la música sacra coral. Serà un concert molt bonic i encara més en un entorn com el del Monestir”.

Venda d’entrades a la taquilla del Monestir i a www.guixols.cat al preu de 20 euros. Consulteu condicions i possibles descomptes al web: www.osvalles.com

El més llegit

I després