I després

La Vienesa, guanyadora del concurs d’aparadors de Nadal

Compartiu aquesta història

El concurs d’aparadors de Nadal de Sant Feliu de Guíxols ja té guanyador: la pastisseria La Vienesa. De la cinquantena d’establiments locals que han participat en aquest concurs, aquesta típica pastisseria ganxona ha resultat l’escollida pel jurat, a poca distància dels dos següents classificats, que han estat la fleca Ca la Nati i Electrollar Electrodomèstics.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols valora molt positivament aquesta iniciativa de promoció del comerç de la Ciutat aprofitant la campanya de Nadal. També vol agrair la col·laboració de l’Associació de Comerciants Centre Ciutat, i de tots els establiments que s’han adherit en aquest concurs per tal de fer lluir els carrers de Sant Feliu en una època tant assenyalada.

Breu història de l’establiment
La pastisseria La Vienesa es avui dia, la pastisseria més antiga i de més tradició de Sant Feliu de Guíxols, fundada a l’any 1929 per l’Arcadi Viñas Cargol que, després d’haver de deixar el seu primer negoci a la Plaça d’Espanya de Barcelona (a causa de la reestructuració del barri per l’exposició del 1929) , va decidir establir-se a Sant Feliu de Guíxols degut potser, a la forta industria punyent en aquell moment com era la del suro i per les connotacions de petita ciutat que tenia ja Sant Feliu en aquella època.

Amb els anys el fill del fundador, l’Albert Viñas, després de fer molt bons aprenentatges de l’ofici a Barcelona, va continuar i va fer encara més gran el negoci familiar, que sempre havia tingut com a objectiu principal donar el millor servei possible i sobretot amb la màxima qualitat.
L’any 1999, el negoci continua creixent i s’obre una nova pastisseria La Vienesa a Girona, en ple barri vell, molt a prop del emblemàtic Pont de Pedra i de la Rambla.
Ara ja fa temps que la tercera generació de pastissers de La Vienesa empeny amb força i ens porta diverses novetats i especialitats pastisseres d’arreu del món, com poden ésser el Panettone, el Plum Cake, i diverses elaboracions franceses que en Toni Viñas ens ofereix amb gran passió per tot el que fa, sense oblidar la pastisseria de tradició que tants èxits els hi ha donat.
Después de 80 anys, no hi falten tampoc elaboracions tant ganxones com la seva especialitat, els taps de suro “trefins”, els típics bunyols de triangle de Sant Feliu i com no les “delícies al Licor Bonet”.

Font: gastroteca.com

El més llegit

I després