D’aquí pocs dies  l’Ajuntament donarà la data exacta de la reobertura de la Via Ferrada de la Cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols, destinada als practicants de l’escalada. Prèviament, aquest dijous, s’ha convidat a fer una visita a la premsa (que inclou la pràctica en un tram assequible i controlat)  per tal de poder cobrir la informació també a través de l’experiència.
Aquesta via ferrada que l’Albert Gironès va dissenyar, construir i inaugurar l’any 2002 i un segon tram el febrer de 2003, es va tancar per qüestions tècniques i administratives el mes de gener de 2005.
Durant tots aquests anys, com ha passat amb tantes gestions amb Costas (Madrid) i Costes (Generalitat), els contactes s’havien anat ajornant o deixant en via morta.
De tota manera les possibilitats d’aquest equipament per a la pràctica de l’esport d’aventura en una via ferrada única a Europa per les seves característiques d’’ubicació arran de mar, sempre havia estat un as a la mànega quant a element turístic per potenciar l’oferta en el futur.
La regidora d’esports i joventut, Magda Lupiáñez, que ha comandat la iniciativa de reobrir-la, ha declarat a la nostra emissora que era una de les apostes de l’actual equip de govern i que han hagut de salvar tots els entrebancs administratius i tècnics fins aconseguir-ho.
Afegia que han fet “totes les passes que ens requerien des de Madrid com ara un estudi geològic sobre les condicions de la roca o un informe de medi ambient on es demostra que no s’interfereix en l’hàbitat de les plantes i de la fauna de la zona”.
Superada aquesta fase es va requerir al seu impulsor, l’Albert Gironès, per posar-la a punt, juntament amb el seu fill Albert i uns enginyers d’Osca, especialistes en la matèria, que han ultimat un treball en el qual s’hi ha invertit 15.000 euros que la regidora considera que “és una petita inversió per als resultats que donarà atès que durant tots aquesta anys no hem parat de rebre demandes dels practicants per a la seva reobertura”
El recorregut total és de 480 metres amb un desnivell que oscil·la entre els 5 i els 20 metres, que precisa entre 1’30 i 2 hores per cobrir-lo, en què cal anar equipat adequadament i on es subratlla que la responsabilitat recau en cadascú.

Podeu ampliar les fotografies que adjuntem i contemplar el contingut del cartell que s’instal·larà en l’accés a la Cala del Molí

112-1245_IMG

127_2760

DCF 1.0

Faldilla via