I després

La supressió de les quotes camerals fa plantejar la fusió de les cambres de Girona-Sant Feliu-Palamós

Compartiu aquesta història

Segons informa el Diari de Girona Les cambres de comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols creuen que, tot i la incertesa que pesa sobre les entitats per l’anunci de la supressió de la quota cameral obligatòria, encara no és el moment de plantejar-se una fusió amb la de Girona. Les tres corporacions estan a l’expectativa que el Govern aclareixi quin serà el període transitori de la supressió de les quotes i que el Govern de la Generalitat, amb competències sobre les cambres catalanes, es posicioni. En aquest sentit, esperen que el nou govern català ampliï el conveni marc amb les cambres perquè aquestes puguin assumir la gestió de serveis que actualment presta l’administració.
El president de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig, va coincidir amb les manifestacions que el seu homòleg a Girona, Domènec Espadalé, va fer dimecres en el sentit que no es pot descartar una fusió de les tres cambres gironines, però que encara és massa aviat per plantejar-s’ho.
“Al llarg dels anys s’ha parlat moltes vegades de fusió, però mai s’ha tirat endavant”, admetia ahir Puig, qui recordava que “ja compartim molts serveis, informació i actuem de forma coordinada”. Segons la seva opinió “la fusió és una simple hipòtesi, però abans de parlar-ne hem d’aclarir moltes incògnites, com el paper que adoptarà la Generalitat”.
Puig va apuntar que les cambres són corporacions de dret públic i que com a tals, són col·laboradores de l’administració. “Des de les cambres podríem oferir molts serveis que avui presta l’Administració”, va afirmar.
En aquesta mateixa línia es va expressar el president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, per a qui les cambres poden assumir més serveis, “ajudant a incrementar l’eficiència de les administracions i, segur, que a un cost més baix”. “Com a entitat de dret públic tenim l’obligació de presentar uns serveis, però ens han tret la principal via de finançament”, va afegir.
Per a Ribera, el decret del Govern va ser molt “precipitat” i ha generat “molts interrogants jurídics que s’han de resoldre”, com en quina data entrarà en vigor la supressió de la quota. Segons la seva opinió, les fusions “poden ser una via, però encara no és el moment de plantejar-ho”.
Les tretze cambres de comerç catalanes es reuniran el proper 29 de desembre a Barcelona per analitzar la situació. La segona setmana de gener, totes les cambres espanyoles faran el mateix a Madrid.

El més llegit

I després