I després

La Rogaine L’Ardenya i el Ganxoxtrem, dues proves esportives d’orientació aquest cap de setmana a Sant Feliu

La Rogaine L'Ardenya es farà dissabte i serà a peu, mentre que la Ganxoxtrem tindrà lloc diumenge i es farà amb bicicleta tot-terreny (BTT). En tots dos casos, les proves seran per equips d'entre 2 i 5 persones.

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana Sant Feliu de Guíxols va farcit d’esport. A part de la 33a Marxa de l’Arròs i dels corresponents partits de les categories base dels diversos clubs esportius de la ciutat, que podeu consultar a l’agenda esportiva del cap de setmana, s’organitzen a la ciutat ganxona dues competicions d’equips que mesclen esport i orientació. Es tracta de la Rogaine L’Ardenya (dissabte, 23 de novembre) i el roadbook Ganxoxtrem 2019 (diumenge, 24 de novembre), ambdues organitzades pel club Escurçons de la Vall d’Aro amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

La rogaine és una modalitat esportiva d’orientació i estratègia que es fa a peu i que consisteix a sumar, per equips d’entre 2 i 5 persones, el màxim de punts possible. Per aconseguir punts s’ha de d’acudir a unes ubicacions en concret que estan marcades a un mapa que es lliura als participants a l’inici de la prova. En el cas de la Rogaine L’Ardenya, la delimitació geogràfica serà la pròpia del massís que dóna nom a l’esdeveniment, i els assistents estan convocats el dissabte a les 8:00 hores del matí al pavelló Carles Nadal de Sant Feliu de Guíxols.

Per altra banda, un roadbook és una cursa d’orientació, per equips d’entre 2 i 4 persones, que es desenvolupa amb bicicletes tot-terreny (BTT). Es tracta de seguir un recorregut que està indicat a un llibret del qual cada participant té un exemplar. És imprescindible dur incorporat un comptaquilòmetres, per bé que la major part de les indicacions del llibre es fan amb les distàncies recorregudes com a referència. El tret de sortida del Ganxoxtrem 2019 serà el diumenge a les 9:00 hores del matí al mateix pavelló Carles Nadal.

El més llegit

I després