I després

La remodelació dels safareigs públics de SFG

Compartiu aquesta història

Un cop inaugurada la Plaça del Puig i de l’adjudicació de les obres dels carrers Lluna i Penitència, poc a poc el que és el Barri del Puig-Eixample s’anirà transformant i alguns dels seus elements patrimonials reeixiran com és el cas dels antics safareigs públics de la mateixa plaça recentment inaugurada.
Segons declaracions de la regidora del Pla de Barris, Obres Públiques i Serveis Econòmics, Dolors Ligero, “l’obra està en procés de contractació, s’espera que les obres puguin començar a principis de juny. És un projecte consensuat amb tots els veïns a través de les diverses reunions de participació ciutadana on es va decidir que es respecten les principals peces singulars dels safareigs, la màquina de vapor on s’esterilitzava la roba, una part de la zona dels estenedors, el dipòsit d’aigua i el sostre”.
La tanca de roca i obra que dóna a la nova Plaça del Puig es rebaixarà per tal que els dos espais disposin d’una comunicació visual a través d’una reixa i el que antigament era l’habitatge del guarda, esdevindrà una sala per fer-hi activitats municipals i també el podran utilitzar les associacions que ara hi romanen com són la de l’Ardenya i la dels Veïns del Barri del Puig.
La regidora comentava que entre altres usos de la sala, s’hi contemplen exposicions com ara la que recupera la memòria històrica de la zona o de veïns il·lustres com el propi Albertí entre altres.
Dolors Ligero destacava que “hi ha poques ciutats que conserven els safareigs públics i que Sant Feliu s’afegirà a aquelles que els tenen exposats i cuidats, destacant que, aquest, és un altre dels actius històrics que té la ciutat, que estava amagat i aturat i que gràcies a l’actuació integral al barri ara podrà lluir.
El cost de les obres rondarà els 220.000 euros.

El més llegit

I després