I després

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament, Laura Serrano, explica com s’està gestionant l’actual situació a Sant Feliu

La regidora d’Acció Social de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Laura Serrano, ha fet una valoració de la situació que es viu actualment a Sant Feliu de Guíxols, en l’àmbit de la seva regidoria.

Compartiu aquesta història

La regidora d’Acció Social de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Laura Serrano, ha fet una valoració de la situació que es viu actualment a la ciutat, en l’àmbit de la seva regidoria, en declaracions al programa informatiu de Ràdio Sant Feliu que podeu escoltar fent clic aquí.

Ha expressat un immens agraïment a totes i tots els treballadors de l’àrea i al personal implicat, que ofereixen una total disponibilitat horària amb torns ampliats. També ha destacat el gran esforç de les voluntàries i voluntaris, ajudant als més vulnerables en l’actual situació.

La regidora ha explicat que la primera tasca que s’ha realitzat ha estat “trucar a totes les famílies que tenim en seguiment per tal de valorar cada situació”, unes trucades que es van repetint durant tots aquests dies. També s’han fet derivacions cap a noves famílies que fins ara no formaven part d’aquest grup i que “s’han trobat amb una situació complicada amb aquesta crisi”.

També s’ha trucat a totes les persones que es tenen dins el sistema d’atenció a domicili, que reben les vistes de les treballadores familiars “per tal d’organitzar qui podia rebre el suport de la família directament i a quines podíem continuar assistint nosaltres”, comenta Serrano. La regidora es mostra contenta per la resposta de les famílies.

Laura Serrano també ha volgut destacar diverses mesures, com la feina de Càritas, a qui s’han derivat famílies pel banc d’aliments. També s’han fet encàrrecs de compra a domicili per a les persones sense recursos i repartit les targetes de beques menjador de la Generalitat. A més, s’ha ampliat el servei de càtering que es reparteix en el sistema d’atenció domiciliària.

La regidora comenta que “s’han ampliat considerablement les demandes i estem ajudant a tothom que no necessita, prioritzant la vulnerabilitat”
També ha volgut destacar la importància de la tasca de Creu Roja i dels seus voluntaris, ”per complementar les ajudes que es fan des de Serveis socials”, oferint servei de compres, ajuda amb les medicacions, passejant les mascotes, entre altres, a qui ho necessita.

Serrano també s’ha referit a la importància que la Covid-19 no hagi arribat a cap de les dues residències de Sant Feliu. Ha explicat que són moments “complicats per ells, perquè estan aïllats i això vol dir que no poden rebre visites”.
“El sobreesforç de treballadors i treballadores és molt important, perquè a banda de tota la tasca que tenen del dia a dia, també han de lluitar per mantenir aquest ambient positiu” , conclou Serrano.

El més llegit

I després