I després

LA QUIMETA JA ÉS FILLA PREDILECTA DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

A la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha tingut lloc aquest dissabte l’acte de nomenament de la ceramista local, Quimeta Serra, com a filla predilecta de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.
El títol va ser entregat per l’alcalde Carles Motas i la regidora Geòrgia Linares en una sala on un centenar llarg de persones han seguit una cerimònia plena d’emoció i de tendresa.
La regidora ha donat lectura de l’acord aprovat al ple del mes de setembre on hi consta “per l’àmplia trajectòria artística de l’artista, una de les més veteranes del moment a la ciutat (87 anys), que és un referent i exemple de dignitat artística i personal. Una treballadora constant i persistent que ha immortalitzat el cel blau ganxó i els seus entorns en tota la seva extensa obra…” i tot seguit s’ha fet entrega del diploma del títol i la insígnia de la ciutat ganxona.
L’artista, com a mostra d’agraïment, ha fet entrega al consistori d’un dels seus treballs, un collage realitzar amb oli i un veler de ceràmica enmig de la badia ganxona amb el far de la ciutat de fons.
L’acte ha finalitzat al pati de l’Ajuntament amb un petit piscolabis i la interpretació de la cançó “La dama del fang”, que el seu amic Josep Andújar “Sé” li va compondre fa uns anys.
La Quimeta Serra i Fornós va néixer a Sant Feliu de Guíxols el 29 de juliol de 1928.
L’any 1973, la Quimeta, mestressa de casa, entra a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal d’Empordà a estudiar amb la directora Maria Dolors Ros, amb la intenció d’aprendre les tècniques bàsiques de la ceràmica artística. Hi assisteix durant 4 anys.
Al deixar l’Escola, erigeix a casa seva el seu propi taller, on continua practicant al mateix temps que va augmentant els seus coneixements mitjançant la lectura de llibres i revistes especialitzades, fins a desenvolupar una tècnica molt pròpia. És per damunt de tot una autodidacta.
Exhibeix per primera vegada la seva obra l’any 1976 a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Begur i des d’aleshores ha exposat a Barcelona, Madrid, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Platja d’Aro, Terrassa, Girona i Tossa.
Vídua de Pere Albertí Calzada (1924-1995), que fou nomenat alcalde de la ciutat l’any 1973 i fins l’any 1979.
La Quimeta, artista ceramista inesgotable, any rere any, durant 40 anys, realitza una mostra anual, en període estival en una de les sala d’exposicions de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, donant a conèixer una selecció de les seves darreres obres, una manera d’oferir-la als seus conciutadans.
La seva trajectòria i la seva obra és tan dilatada que té obres d’art escampades arreu del territori català i el seu estil és reconegut arreu del món

El més llegit

I després