I després

LA POLICIA TÉ ACTIVAT EL DISPOSITIU GRÈVOL

Compartiu aquesta història

Com és habitual, amb l’arribada de l’època nadalenca la Policia Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha activat el Programa Operatiu Estacional Grèvol 2015/16 i, des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat del cos policial, s’ha enviat una circular als responsables de diversos col·lectius ja que enguany es té activat el nivell 4 d’alerta per amenaça terrorista. Per aquest motiu, les accions policials que cada any es duen a terme durant aquest període nadalenc conviuran amb l’increment del recursos policials que es destinen a la prevenció de l’activitat terrorista, amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat dels establiments i el de la ciutadania en general.
La durada d’aquest programa es va iniciar el 30/11/2015 i s’allarga fins l’11/01/2016. Durant aquest període els efectius policials es posen en contacte amb els gremis, associacions, comerços i empreses amb la finalitat de transmetre consells de seguretat i en aquest sentit afavorir l’intercanvi d’informació amb la finalitat de prevenir la comissió de fets delictius.
D’altra banda, s’estan posant en marxa les accions policials concretes dirigides a prevenir la delinqüència i a garantir la seguretat ciutadana en els eixos i superfícies comercials i empresarials així com en l’oci nocturn, la mobilitat (tant per les carreteres com per la xarxa de transports públics i privats), i els espais de pública concurrència en els quals es desenvolupen activitats amb motiu de les celebracions en dies assenyalats. Es considera que la prevenció, el treball conjunt i la suma d’esforços són les millors eines per aconseguir-ho.
L’estratègia policial té com a objectiu reforçar les patrulles de visualització, intercanviar informació de manera personalitzada amb els agents que realitzin visites i poder rebre consells de seguretat a través de l’ús de les noves tecnologies.
S’aconsella que aprofitin la visita dels agents de proximitat als establiment per aclarir qualsevol dubte, fer suggeriments i intercanvi d’informació.
Es recorda que el telèfon d’emergències és el 112.

El més llegit

I després