LA POLICIA TÉ ACTIVAT EL DISPOSITIU GRÈVOL

Com és habitual, amb l’arribada de l’època nadalenca la Policia Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha activat el Programa Operatiu Estacional Grèvol 2015/16 i, des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat del cos policial, s’ha enviat una circular als responsables de diversos col·lectius ja que enguany es té activat el nivell 4 d’alerta per amenaça terrorista. Per aquest motiu, les accions policials que cada any es duen a terme durant aquest període nadalenc conviuran amb l’increment del recursos policials que es destinen a la prevenció de l’activitat terrorista, amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat dels establiments i el de la ciutadania en general.
La durada d’aquest programa es va iniciar el 30/11/2015 i s’allarga fins l’11/01/2016. Durant aquest període els efectius policials es posen en contacte amb els gremis, associacions, comerços i empreses amb la finalitat de transmetre consells de seguretat i en aquest sentit afavorir l’intercanvi d’informació amb la finalitat de prevenir la comissió de fets delictius.
D’altra banda, s’estan posant en marxa les accions policials concretes dirigides a prevenir la delinqüència i a garantir la seguretat ciutadana en els eixos i superfícies comercials i empresarials així com en l’oci nocturn, la mobilitat (tant per les carreteres com per la xarxa de transports públics i privats), i els espais de pública concurrència en els quals es desenvolupen activitats amb motiu de les celebracions en dies assenyalats. Es considera que la prevenció, el treball conjunt i la suma d’esforços són les millors eines per aconseguir-ho.
L’estratègia policial té com a objectiu reforçar les patrulles de visualització, intercanviar informació de manera personalitzada amb els agents que realitzin visites i poder rebre consells de seguretat a través de l’ús de les noves tecnologies.
S’aconsella que aprofitin la visita dels agents de proximitat als establiment per aclarir qualsevol dubte, fer suggeriments i intercanvi d’informació.
Es recorda que el telèfon d’emergències és el 112.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació