I després

La Policia de Platja d’Aro deté cinc lladres en un sol dia

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro va detenir la matinada del passat 4 d’agost, en dues accions diferents, un total de cinc persones acusades de dos robatoris amb força. Així, per un costat, gràcies a l’activació d’un dispositiu especial de vigilància a la deixalleria municipal, engegat arran dels diversos robatoris i danys produïts darrerament a les seves instal·lacions, dos ciutadans romanesos van ser detinguts per robatori amb força. Amb els detinguts es va localitzar també un vehicle amb més de 500 kg de material robat. D’altra banda, la mateixa matinada tres ciutadans francesos van ser sorpresos a l’interior de l’establiment Dinoamigos, situat a la zona d’oci Parc d’Aro, després de l’activació de l’alarma de seguretat de l’establiment.
Els agents de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro van detectar dijous passat, al voltant de les onze de la nit, la presència de dues persones a la zona de la deixalleria municipal. Ambdues anaven preparades amb guants i eines amb les quals havien accedit a l’interior de les instal·lacions i havien tallat la tanca de protecció per treure material de l’interior. Diverses dotacions del cos van acordonar la zona i van detenir, en un primer moment, un dels autors en el mateix lloc, mentre que el segon va aconseguir fugir per la zona boscosa dels voltants.
Posteriorment es va localitzar en un carrer pròxim una furgoneta, propietat del primer detingut, dins de la qual es van trobar més de 500 quilos de diferents objectes metàl·lics sostrets de la deixalleria municipal. Tot el que havia estat robat va ser retornat posteriorment al seu lloc. Una hora més tard, i mentre els agents de la Policia Local encara es trobaven al recinte de la deixalleria municipal amb la furgoneta confiscada tot descarregant el material, el segon autor fugit es va dirigir al vehicle, creient que qui era a l’interior de la furgoneta era el seu company. En aquell moment és quan es va produir la segona detenció. Els dos implicats són ciutadans romanesos veïns del municipi de Palamós, Florin T., de 30 anys; i Costel E. M., de 25 anys, amb antecedents per fets similars.
Més tard, a la matinada del mateix dia, al voltant de les 3.20 h, una patrulla de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro que estava fent servei de seguretat ciutadana a la zona d’oci Parc d’Aro va detectar l’activació de l’alarma de l’establiment d’entreteniment infantil Dinoamigos. Els agents van comprovar que la persiana metàl·lica havia estat forçada pels lladres i que la caixa d’alarmes també havia estat manipulada. En aquell moment també van sentir uns cops a l’interior del local.
Tot seguit, més dotacions del cos de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro es van desplaçar fins al lloc del fets i van localitzar tres persones a l’interior, que van ser detingudes per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Els tres detinguts són ciutadans de nacionalitat francesa, Alexandre Sofyan A., de 21 anys; Kevin M., de 20 anys; i Sofien Antoine F., de 20 anys.
Aquestes actuacions relatives a la seguretat ciutadana s’afegeixen a altres tasques habituals que desenvolupa la Policia Local de Castell-Platja d’Aro. Per exemple, en el darrer mes de juliol, tot aplicant l’ordenança municipal reguladora de la venda i consum de begudes alcohòliques, va denunciara 30 persones pel seu consum d’alcohol a la via pública. També en el marc de l’aplicació de l’ordenança municipal de bon govern es van denunciar 22 persones per venda ambulant; i en l’aplicació de la llei 1/92 es van aixecar 66 actes per consum de drogues.

El més llegit

I després