I després

La periodista Carme Casas creu que cal una proposta gastronòmica de nivell a SFG

Compartiu aquesta història

Carme Casas, un dels referents del periodisme gastronòmic, vinculada des de fa molts anys a Sant Feliu, que ha destacat per la seva gran tasca professional en diferents mitjans de comunicació com El Periódico de Catalunya o La Vanguardia a més d’autora de diverses publicacions i Premio Nacional de Gastronomía, va assistir fa unes setmanes a l’homenatge a Jordi Budó en els 20 anys del Peix Blau Ganxó i vàrem quedar per comentar, un altre dia, com veu Sant Feliu actualment des de la vessant gastronòmica..

De vegades necessitem persones amb perspectiva que ens donin una opinió o bé un diagnòstic i volíem comentar precisament el tema pendent de com veu la situació actual de la restauració a Sant Feliu.

Carme Casas ens assegurava, en aquest cas referint-se a la campanya del Peix Blau Ganxó, que de vegades hi pensa i que s’hauria de reprendre perquè unia, esperonava i feia treballar en equip als restaurants de Sant Feli. Varen dispersar-se fent una associació de la Vall d’Aro i la cosa es va anar diluint i ha perdent pistonada.

La periodista opinava que cal tornar a incidir ja que és un bon moment per promocionar allò que és purament local i, precisament ara que el projecte del Thyssen tirarà endavant i portarà una gran quantitat de gent, aquí s’ha de fer una proposta en la qual cal implicar a la gent jove. Fa 20 anys no existia Internet ni les xarxes socials i és el moment d’involucrar-los, fer-ne difusió amb l’assessorament dels que s’han jubilat o estan en vies. S’ha de muntar una oferta més canyera.

Referíem a Carme Casas que fa unes setmanes publicàvem un article en el qual es premiava al cuiner més jove amb estrella Michelín, el guixolenc Marc Gascons (Els Tinars) i comentava que sí però no veig gent d’aquesta generació, veig els mateixos de sempre que tenen experiència i dels que podem escriure i recolzar-los però que ja no tenen l’empenta de la gent de 20 o 30 anys, sense deixar el veterans de banda, el progrés i la recerca són això.

En referència a si això és recuperable, afirmava convençuda: ho veig fàcil, ara és un moment òptim ja que la gent ha de ser emprenedora. La Carmen Thyssen ha tingut la generositat de portar el Centre d’Art a Sant Feliu, on vindrà molta gent de qualitat d’arreu per contemplar una gran col·lecció de pintura catalana i no pot ser que estigui tot tancat i no es reposin els restaurants del perfil que donaren solera a aquesta Ciutat.

Per acabar, l’escriptora no podia evitar fer un viatge al passat atès que no podem oblidar quan hi havia Can Toni, Eldorado Petit o Els Tinars a la cantonada. Venir a Sant Feliu era un festival i, amb tots els respectes per la resta que, segurament que fan la seva feina el millor possible. Crec que hem de rescatar a una generació.

El més llegit

I després