I després

La nova unitat maternal i infantil clou l’ampliació de l’hospital de Palamós

Compartiu aquesta història

Segons informa el Diari El Punt: La construcció de la nova planta d’hospitalització dedicada a obstetrícia, ginecologia i pediatria de l’Hospital Comarcal de Palamós, que va entrar totalment en servei la setmana passada, tanca el projecte d’ampliació i rehabilitació del centre sanitari del Baix Empordà, que ha tingut un cost de 6 milions d’euros.
La nova planta, la cinquena, té cinc habitacions dobles per a pediatria, cinc de dobles més per a ginecologia i onze d’individuals –una de les grans novetats– per a l’obstetrícia. A més, es preveu que els parts tinguin lloc a la mateixa habitació, ja condicionada, com també tot el seguiment i la cura i el bany del nadó. “Tot es fa a l’habitació per potenciar el vincle entre la mare i la criatura ”, va explicar José Manuel Marqueta, director de la unitat d’Infància i Dona del centre.
La creació de la planta de maternitat i infantil comportarà ara poder enllestir la remodelació de la tercera planta, que fins ara ocupava, i que es dedicarà tota a l’hospitalització quirúrgica. Seguidament, s’enllestirà la reforma de la quarta planta, destinada a l’hospitalització de medicina interna (pulmonia, cor, embòlies…). Tot estarà enllestit amb vista al nou any. Això fa que es vagi cap a l’especialització del personal d’infermeria.
Aquestes millores i ampliacions comportaran passar dels actuals 108 llits a 134. D’aquesta manera es podrà reduir l’actual índex d’ocupació, que actualment és del 92%, quan el normal és del 85%. Amb l’increment de llits, s’aconseguirà reduir la ràtio actual de l’hospital de Palamós, que és la més alta de Catalunya.
Totes aquestes millores formen part del projecte d’ampliació i reforma del centre sanitari que va tirar endavant l’any passat el Departament de Salut de la Generalitat. Una gran part de les millores ja es van inaugurar el passat mes d’agost, amb la presència de la consellera Marina Geli. Entre les millores cal destacar l’increment de 33 a 41 consultoris, de 7 a 11 places de l’hospital de dia mèdic, de 4 a 5 quiròfans, de 23 a 29 places d’urgències i de 3 a 20 boxs tancats.

El més llegit

I després