I després

La Gran Rua de Platja d’Aro repartirà uns 5.000 euros en premis

Compartiu aquesta història

El 39è Carnaval de Platja d’Aro presenta, del 30 de gener al 10 de febrer de 2016, una vintena d’activitats amb el carrer com a escenari principal de les propostes. Segons informa el web gironanoticies.com, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Federació de Colles de Carnaval mantenen l’aposta per un carnaval popular i familiar, i és per això que la majoria de propostes són gratuïtes. Es dóna continuïtat al desdoblament de la Gran Rua de Carrosses i Comparses, dissabte 6 de febrer: al matí desfilen una desena de colles, a manera d’exhibició (11 h), i a la tarda, la setantena que opten als premis de la modalitat de concurs (16 h). El pòster de Carnaval, un element que sempre genera expectació també ja és públic, i presenta la forma d’una cara realitzada amb peces de roba.
La Gran Rua reparteix gairebé 5.000 euros en premis, en quatre categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparses, i Colles Locals. També es concedeix a totes les colles participants (matí i tarda), una subvenció de 250 euros a les carrosses, i de 3 euros per cada persona disfressada, tant les que acompanyen a les carrosses com les que competeixen en la modalitat de comparsa. També hi participen les colles dels Reis Carnestoltes de Castell-Platja d’Aro, i dels carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, però fora de concurs. El lliurament de premis és el mateix dissabte 6 de febrer, en el marc del ball de carnaval al Palau d’Esports i Congressos, a partir de la mitjanit amb Abercoks.
Prèviament, l’activitat s’inicia dissabte 30 de gener amb el Sopar de Colles de Carnaval (21 h), obert a tothom i amb la presència i participació dels Reis Carnestoltes d’anys; i tot seguit (23 h), l’espectacle còmic i musical de presentació de cadascuna de les colles del municipi, obert a tothom (23 h). L’endemà, diumenge 31 de gener se celebra la desfilada infantil a S’Agaró, animada per Soy La Fiesta (11 h) i el Canvi d’Atributs entre els Carnestoltes de l’any 2015 amb els d’enguany amb una comitiva de totes les Colles Locals (17 h), moment en què Es Rei Omnipotent Vinga Mandanga del Gran Salami i Sa Reina Cuxufleta Esbojarrada del Gran Imperi Tiritiritiri de la Colla I a tu què t’importa?, inicien el seu regnat.
Les cercaviles de les Llars d’Infants Municipals són dimecres 3 de febrer (10.45 i 11 h), i també la botifarrada popular i disco mòbil (21 h). L’endemà Dijous Gras, jornada festiva al municipi, s’inaugura amb una arrossada popular i disco mòbil per a un miler de persones al Palau d’Esports i Congressos (14 h), continua amb el pregó de Ses Majestats Carnestoltes des del balcó de l’Ajuntament (19 h), i es clou amb la presentació de les Disfresses i les Coreografies de les Colles Locals (22 h). L’endemà de la rua, diumenge 7 de febrer, les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants de Jugantots (11-14 h), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h) i animació de carrer amb Percuait (12 h) i Katakitinga (17 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 10 de febrer (20 h), clou els actes de Carnaval amb la tradicional sardinada popular.

El més llegit

I després